Do Crossoutu vpadla frakce Firestarters, přinesla s sebou plamenomety
zdroj: tisková zpráva

Do Crossoutu vpadla frakce Firestarters, přinesla s sebou plamenomety

9. 2. 2018 17:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Onlinovka Crossout se podobně jako World of Tanks jeví jako věčná beta. Ale když se tanky co nevidět dočkají své verze 1.0, tak to jednoho krásného dne určitě čeká i madmaxovské auťáky. Naznačuje to nejnovější update s označením 0.9.0, který hru posouvá jen krůček před finální metu. Update přidává sedmou frakci ohniváků Firestarters.

Doteď vám bylo k dispozici celkem šest různých frakcí, s nimiž chtě nechtě uzavíráte aliance. Aliancí si totiž vybíráte, jaké díly vozidel se vám v průběhu nekonečného grindování odemykají. Pokud patříte mezi zapálené Crossoutisty, pak už jste možná viděli všechno. Proto se vás tvůrci pokusí zaujmout novou sedmou frakcí, která si libuje v ohni.

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že Crossout nabízí úctyhodné množství různých dílů a tím pádem i přístupů k boji. Nepřátele můžete rozstřílet kulomety, brokovnicemi, bazukami, naváděnými raketami a elektrošoky, můžete je rozemlít vrtáky, najet do nich výbušnými tyčemi napřed, přepadávat je ze zálohy díky neviditelnosti, můžete jezdit, pochodovat, létat a levitovat.

zdroj: Archiv

Dalo by se říct, že je toho dostatek a že tu v podstatě nic nechybí. Ale opak je pravdou. Chyběly totiž monstrózní výbuchy, o které se starají právě Firestarteři. Mezi jejich udělátka patří kola s bodci, harpuna, gigantický motor, kuše vystřelující výbušniny, katapulty metající kanystry s benzínem, plamenomet a výbušné vozítko pomsty.

Poslední tři jmenované zbraně mi přijdou vůbec nejzajímavější. Katapultované kanystry nemusí přímo trefit soupeře, protože dokáží zapálit celou oblast. Výbušné vozítko se objeví ve chvíli, kdy zemřete, a máte tak poslední šanci zbavit se svého vraha a třeba tak vyhrát celou bitvu. Plamenomet zase rozpálí cíleného protivníka dočervena, díky čemuž dostává dvakrát větší čočku z libovolných zdrojů poškození.

Crossout zdroj: tisková zpráva

Změn je samozřejmě ještě víc, ale ty další už nejsou tak zásadní – nová kola, kabina a dočasný přehřívající se boost zbraní. Všem těmto novinkám se tvůrci věnují ve třech blozích (první, druhý, třetí), kde je kromě detailních obrázků uvedena i vzácnost, hmotnost, hodnota struktury, spotřeba energie atd. Jen se nenechte zmást prvním blogem, kde se Firestarterům říkalo ještě Pyrolátoři.

Pokud vás Crossout nalákal, na nic nečekejte a stahujte. Je to zdarma. My jsme se ke hře vrátili před dvěma měsíci, protože skrze několik updatů slušně dozrála a spolu s Firestartery se blíží k docela zajímavému finále. Ale kdy Crossout opustí betu je zatím jen předmětem diskuzí.

Crossout zdroj: tisková zpráva

Crossout zdroj: tisková zpráva

Crossout zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články