Dead Rising 3 bude temnější a exkluzivní pro Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Dead Rising 3 bude temnější a exkluzivní pro Xbox One

10. 6. 2013 22:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Série Dead Rising patřila mezi to nejlepší, co v zombie žánru vzniklo, především proto, že vše brala s pořádnou porcí nadsázky a minimálně v případě prvního dílu ke všemu přidala obtížnost tvrdou jako dobře uleželý diamant. Nyní byl na tiskové konferenci Microsoftu oznámen Dead Rising 3, který přinese do této formulky několik změn.

Předem je třeba říci, že půjde o Xbox One exkluzivní titul, který bude zároveň launchovým, takže jej můžeme čekat společně s vydáním konzole v listopadu letošního roku. Celé ladění hry prý bude temnější. Asi už nemůžeme čekat popojíždění kolem haldy zombií na koloběžce a likvidování sekačnou na trávu (i když zrovna to zde být může).

Tvůrci se prý rozhodli pro temnější humor a přístup k příběhu, jenž sám o sobě bude filmovější. Upřímně, v traileru jsem moc toho humoru jakéhokoliv odstínu neviděl a přijde mi to celkem škoda. Hlavním hrdinou bude Nick Ramos, mechanik z města Los Perdidos s podivným tetováním a ještě podivnější minulostí, který se nyní musí probít městečkem plným zombií.

Stále bude platit, že zbraní bude všechno možné, co najdete. Klíčová pro přežití tentokrát budou ve velké míře vozidla.

Tu původní obtížnost, o níž jsem mluvil by měla zaručovat obtížnost Nightmare Mode, která zde bude přístupná. Ve hře najdete i kooperaci, zřejmě pro dva hráče. Jako mnoho her bude mít i Dead Rising 3 podporu SmartGlass, kde najdete pomoc jak během hraní, tak mimo něj. Díky Kinectu pak prý zombie budou reagovat na zvuky z vašeho obýváku, nejen z vaší činnosti ve hře. Otázkou je, zda je to výhoda...

...

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články