Datadisk Rights of Man rozšíří v Europa Universalis IV diplomacii a přidá spoustu drobností
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Rights of Man rozšíří v Europa Universalis IV diplomacii a přidá spoustu drobností

19. 8. 2016 16:32 | Novinky | autor: Adam Homola |

Paradox v přívalu nových a nových datadisků pro tři roky starou strategii Europa Universalis IV nepřestává a důkazem toho je čerstvě oznámené rozšíření Rights of Man. To je už devátým datadiskem a tentokrát se vývojáři zaměřili spíše na spoustu menších změn, které ale mají dohromady prohloubit strategickou hratelnost a nabídnout zase o něco dynamičtější zážitek.

Jednou z největších novinek je mechanika Great Power, kdy dostanou ty nejvíce rozvinuté národy přístup k novým diplomatickým nástrojům. S jejich pomocí pak můžete své slabší sousedící národy buď šikanovat, nebo je naopak povzbudit a pomoci jim. Volba je na vás, ale mějte na paměti, že jakmile z pozice rozvinutého národa vypadnete, přijdete i o Great Power.

Bude tak ve vašem zájmu se udržet na špici co nejdéle a nových možností využívat ve svůj prospěch. Dalším z přídavků Rights of Man bude propracovanější osobnost a charisma jednotlivých monarchů. Získáváním nových osobnostních vlastností se dostanete k bonusům či penalizacím pro celý váš národ a nové vlastnosti budou brát v potaz i vaši oponenti, kteří se dle toho zachovají.

Chovat byste se měli umět i vy a to odpovídajícím způsobem. V praxi to znamená, že k silnému dobyvateli byste měli mít respekt a možná se ho i trochu bát, zatímco ke štědrému králi byste měli být hodní. Dobyvatel pak na vás nemusí hned zaútočit a z krále může v dobách nouze kápnout nějaký ten měšec zlaťáků.

Europa Universalis IV: Rights of Man zdroj: tisková zpráva

Mezi další, už spíše drobnější novinky Europa Universalis IV: Rights of Man patří například větší kontrola nad adoptováním nových kultur, zvyšování statečnosti velitelů na základě vlastností vůdce, nebo třeba nové události Harem Politics pro Osmanskou říši.

Paradox ještě všechny novoty neoznámili a stejně tak nevíme, kdy datadisk Rights of Man vyjde. Jako obvykle bude ale jeho vydání doprovázet bezplatný update, který dostanou všichni hráči Europa Universalis IV. Vývojáři jsou zde opět příliš nekonkrétní, ale v tiskové zprávě naznačili, že update bude obsahovat první opravdu velké přepracování systémové technologie hry. Co si pod tím představit zjistíte až v příštích týdnech a měsících.

Nejnovější články