Další hranice probořena. GameScent simuluje pachy herních světů
zdroj: GameScent

Další hranice probořena. GameScent simuluje pachy herních světů

28. 2. 2024 16:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Až dosud jsem si myslel, že pro svou herní imerzi nemohu dělat víc. Absurdně široká obrazovka, zabírající celé zorné pole, haptická odezva ovladače, kvalitní zvuk, adaptivní osvětlení a zatemňovací závěsy. To vše mi mělo pomoct k tomu, abych se do hraní ponořil skutečně hluboko. Něco ale pořád chybělo.

Ano, hádáte správně, je to smrad. A tím nemyslím smrad nevětraného a neuklizeného hráčského doupěte, nýbrž (opět adaptivní) pachy herních prostředí. Kdo by nechtěl cítit moč a opadky na ulicích Detroitu v Robocop: Rogue City, svěží vůni lesa v Banishers nebo kouř a síru v Diablu? Žijeme ve skvělé době, přátelé, protože tohle vše již brzy budeme moci vyzkoušet.

Společnost GameScent totiž hodlá na trh vypustit sofistikovaný difuzér ovládaný umělou inteligencí, který do vašeho herního habitatu vypustí odér nejlépe sedící k aktuálně hranému titulu. GameScent je kompatibilní se všemi herními zařízeními a funguje na principu plug-and-play, takže nepotřebuje žádná složitá nastavení.

Zařízení lze už nyní objednat, a to včetně různých cartridgí s pachy, mezi které patří třeba krev, čerstvě posekaná tráva, povýstřelové zplodiny či bouře. V rámci investigativní práce jsem se rozhodl do zařízení investovat, v budoucnu se tedy můžete těšit na dojmy z první ruky, nebo spíše nosní dírky.

Nejnovější články