Cožpak vy nemáte internet? Capcom ještě zhoršil své mobilní komerční propadáky
zdroj: Foto: Resident Evil 4

Cožpak vy nemáte internet? Capcom ještě zhoršil své mobilní komerční propadáky

3. 9. 2024 15:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Že hraní velkých her na mobilech nebude úplně masová záležitost, nikoho nejspíš nepřekvapilo. I tak byla červnová čísla prodaných portů Resident Evil 4 a Resident Evil Village horší, než asi v Capcomu očekávali. I kdybychom se řídili optimističtějšími daty analytiků z Appmagic, tak třeba vyhlášeného remaku Residenta 4 se na nejnovější iPhony a iPady prodalo 34 tisíc kopií (pesimistická čísla z Appdata hovořily o 7 tisících prodaných kusech).

Capcom v updatu na konci srpna ale udělal hry objektivně horší. Pro spuštění her na iPhonech a iPadech teď potřebujete internet. Hlásí to uživatelé Redditu s varováním, ať aplikace případně raději neaktualizujete.

Můžete se ptát, kde je problém? Vždyť internet má dneska v mobilu každý. To ale není úplně pravda, podle výroční zprávy Českého telekomunikačího úřadu z roku 2023 má neomezená data 22 % lidí. V méně vyspělých zemích, kde je právě telefon třeba primární zařízení na hraní, není ani mimo největší města zavedená 5G datová síť.

Buď jak buď, rozhodnutí vyžadovat internetové připojení (byť jen pro spuštění) na mobilních zařízeních ještě rozšiřuje seznam obětí, které člověk musí podstoupit, aby si na telefonu velké hry zahrál. Počínaje vysokou pořizovací cenou přes špatné ovládání skrz dotykovou obrazovku až po omezenou výdrž baterky při vyšším výkonu. Nutnost internetu pak působí jako zbytečná střela do nohy. Obzvlášť, když to předtím šlo i bez něj.

Smarty.cz

Nejnovější články