zdroj: Electronic Arts

Codemasters pod EA pracují na závodech GRID Legends, kde se kamiony přetlačují s formulemi

22. 7. 2021 19:47 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Společnost Electronic Arts otevřela svou „e-trojkovou“ konferenci EA Play Live překvapivým odhalením nové závodní hry od studia Codemasters, které z kraje letošního roku odkoupila. Tvůrci slavných sérií F1 a Dirt pokračují ve své méně rozrostlé sérii GRID, které v příštím roce přinesou pokračování GRID Legends.

GRID Legends dává podle prvních informací do popředí dvě zajímavé přednosti. Jedna z nich se týká samotných závodů, ta druhá jejich pozadí. Trochu po vzoru jejich F1 série se totiž můžete začít těšit na příběhovou kariéru plnou skutečných herců, kteří se utkají o prvenství ve zdejší nejprestižnější závodní soutěži.

Druhou předností je fakt, že se na jedné trati budou potkávat vozidla z různých tříd. Není však řeč jenom o tom, že by se navzájem předháněly třeba Mitsubishi Lancer s Bugatti Chiron. Vedle sebe na jedné asfaltce budou závodit třeba formule s kamiony, z čehož může být pořádná mela, jak dokazuje oznamující trailer výše.

GRID Legends obohatí předchozí díly série o nové lokace včetně Moskvy a Londýna a nové herní módy, ale na větší detaily si ještě musíme počkat. Ale co se vozového parku týče, tak vedle jeho typové rozmanitosti se můžete těšit i na velmi speciální kousky, jako je třeba dlouho očekávaný hypersport Aston Martin Valkyrie.

Osobně mám sérii GRID v oblibě, ale její rádoby velkolepý návrat z roku 2019 mě v mnoha směrech nemile zklamal. Snad se GRID Legends podaří vnést do série čerství vítr (zní to tak) a dostaneme pořádné závody, které nebudou příliš ovlivněné nepopulární politikou nového majitele studia Codemasters. Legends zatím mají datum vydaní stanovené na rok 2022, ale nevíme vůbec nic o tom, na jakých platformách si zazávodíme.

Nejnovější články