Čím víc budete hrát demo Shadwen od tvůrců Trine, tím levnější hra bude
zdroj: tisková zpráva

Čím víc budete hrát demo Shadwen od tvůrců Trine, tím levnější hra bude

25. 2. 2016 17:37 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Tvůrci série Trine ze studia Frozenbyte na konci minulého oznámili nekompromisní stealth akci Shadwen. Nyní si můžete sami v rámci hratelné demoverze pro PC vyzkoušet příběh vražedkyně Shadwen, jejíž jedinou nadějí na přežití na misi je zůstat ve stínech a nespatřena. Demo je zajímavé ještě jednou věcí - zlevňuje plnou hru.

Stealth přístup je klíčový. Když Shadwen přeci jen někdo spatří, je ve smrtelném nebezpečí a většinou to končí její smrtí. Ale ani při vraždění ze zálohy není situace jednoduchá. Shadwen totiž na její pouti doprovází osiřelá holčička jménem Lily. Ta neví nic o tom, že její společnice je vražedkyně, která jde po krku králi a představuje nevinné dětství, které můžete haldou mrtvol poněkud deformovat.

Demo samozřejmě dává šanci potenciálním kupcům vyzkoušet si hru předem, nicméně toto má ještě jednu funkci. Čím větší skóre hráči uhrají, tím levnější poté finální hra bude. Současný stav můžete vidět na webových stránkách hry (kde si také můžete demoverzi stáhnout). Prozatím hráči srazili cenu na 29 dolarů a na stejném místě lze také vidět zajímavé statistiky – kolik strážců zemřelo, kolik hráčů demoverzí prošlo bez povšimnutí a další.

zdroj: Archiv

Mezi hlavní devizy hry patří fyzikální a enviromentální hádanky, možnost klást pasti a nakonec také přítomnost dvou hlavních postav. Kromě průzkumu otevřených úrovní tak hráči mohou odlákat pozornost stráží za pomocí shazování různých barelů a jiných objektů a fingovat podobnými způsoby jejich smrt do podoby nevinných nehod.

Pravděpodobně nejoriginálněji ale působí hrátky s časem – ten lze takřka libovolně převíjet zpět, dostat tak hlavní hrdinku z nepříjemných šlamastyk a napravit předchozí omyly. Hra navíc zcela zastaví čas v momentě, kdy se ani samotná hrdinka nehýbe. Pokud si tedy chcete hru vyzkoušet na vlastní kůži, s chutí do toho. Můžete přispět k celkovému zlevnění hry, nabídka však platí pouze do 29. února.

Nejnovější články