Čím vám remaster Rome: Total War zpříjemní život? Například hrou za Slovany
zdroj: Foto: Creative Assembly

Čím vám remaster Rome: Total War zpříjemní život? Například hrou za Slovany

16. 4. 2021 17:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Datum vydání Total War: Rome Remastered se blíží rychlostí eskadry numidijské kavalerie a než nadejde osudový 29. duben, musí nás tvůrci z Creative Assembly ještě zásobit bohatou nadílkou propagačních materiálů.

Jeden takový materiál dorazil během včerejška – je jím trailer, který ukazuje, jaké všechny drobnosti se ve hře zlepší. Jeho název v angličtině zní „Quality of Life Update“, tedy v podstatě seznam věcí, jimiž vám staronový Rome usnadní život. A je jich docela dost.

zdroj: Creative Assembly

Práce s kamerou je nyní krásně svobodná, a můžete si užívat dokonce i opravdu přehledného strategického pohledu, který vám pomocí ikonek popíše celkovou situaci na bojišti. Hýbat můžete i s uživatelským rozhraním, respektive s jeho velikostí. Hodí se také celkový souhrn situace ve vaší frakci nebo různé filtry na mapě, které vám třeba prozradí, v jakém koutě říše nejspíš brzo vypukne povstání.

Co se týče změn přímo v hratelnosti, ve videu se taky nějaké mihly. Je tu nový agent: Kupec, který umí pochopitelně vydělávat peníze, ale také dokáže likvidovat cizí agenty tím, že je prostě podplatí. Smysluplné.

Ve videu se objevuje i seznam hratelných frakcí a za 16 z nich můžeme hrát vůbec poprvé. Je docela pozoruhodné, že si budeme moci zahrát také za Slovany, ačkoliv ti na antické válčiště vstupují až dlouho po začátku rozšíření Barbarian Invasion. Ovšem Rome bude schopný předchozí dění na mapě odsimulovat a vetknout vás přímo doprostřed rozjetého světa, což je ve skutečnosti docela působivé. V Medievalu jste si takhle za Mongoly zahrát nemohli, aspoň ne bez fanouškovských modifikací.

Za dva týdny se tedy můžeme těšit na něco, co zatím vypadá jako velice poctivý remaster. Jen je otázka, zda první Rome už přeci jen není až příliš ohlodán nemilosrdnou stoličkou času, aby mohl plnohodnotně konkurovat dalším dílům série… Sám jsem na to zvědav.

Nejnovější články