Česká soulsovka Lost Hero se připomíná novým trailerem
zdroj: GoldKnights

Česká soulsovka Lost Hero se připomíná novým trailerem

14. 8. 2020 15:48 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Tuzemský projekt Lost Hero je mému srdci velmi blízký. Z části je to proto, že si zkrátka jednou chci zahrát českou Souls hru, z části také proto, že šéf vývojářského studia GoldKnights Pavel Strnad umí o svých plánech hovořit s takovým zápalem, že je velmi těžké nenechat se jeho nadšením strhnout. Lost Hero vzniká už řadu let a na aktuální podobu hry se můžete podívat v novém traileru.

Ten je určen pro soutěž EuroPlay Games, která proběhne v rámci letošního (digitálního) Gamescomu. Zároveň je třeba upozornit, že dostupné video je opatřeno poznámkou „raw footage“, jedná se tedy o velmi hrubé záběry, které tak úplně nereprezentují kýženou finální podobu. Přesto si ale můžete ze záběrů udělat obrázek o tom, do jaké míry se autoři rozhodli stále rozvětvenější žánr Souls-like akčních RPG obohatit.

zdroj: GoldKnights

Sám Pavel Strnad říká, že si od své předlohy vzali tři zásadní herní prvky – podobný soubojový systém, penalizaci po smrti a systém checkpointů, které sice doplní zdraví a lektvary, ale také oživí všechna poražená monstra. Jinak se ale jedná o úplně jinou hru, která klade mnohem větší důraz na hráčova rozhodnutí.

Ve světě Lost Hero totiž figurují tři vzájemně znesvářené frakce. Zpočátku vůči vám budou všechny agresivní, ale plněním questů i běžným chováním si můžete jednu (a v extrémním případě prý i dvě) naklonit, což vám následně může velmi pomoci. Hra také bude obsahovat splitscreenovou kooperaci pro dva hráče, což je v rámci žánru další unikátní prvek.

Na oficiálních stránkách se také například dočtete zajímavé informace o samotném příběhu. Ten, podobně jako série Might and Magic, klame tělem, a i když se hra odehrává v relativně tradičních fantasy kulisách, ve skutečnosti se jedná o sci-fi a na konci nás údajně čeká létání ve vesmírných lodích. Lost Hero má být prvním dílem chystané trilogie, vydání se plánuje na příští rok, kdy hra vyjde na PC a současnou generaci konzolí. Budoucí potenciální GOTY verze s veškerým dodatečným obsahem by se pak měla objevit i na next-gen platformách.

Nejnovější články