Česká plošinovka ArtFormer chvíli vypadá jako jeskynní malba, chvíli jako římská mozaika
zdroj: tisková zpráva

Česká plošinovka ArtFormer chvíli vypadá jako jeskynní malba, chvíli jako římská mozaika

4. 5. 2018 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

S nápadem převést starobylé umělecké styly do herní grafiky přišla například už rubačka Apotheon, a není jediná. Podobné sémě se uchytilo v myšlenkách dvou kreativců z Česka, Adama Hrubého a Jana Šídla. Ti dávají dohromady plošinovku jménem ArtFormer inspirovanou původním Princem z Persie nebo Limbem, v níž se podíváte nejen do světa řeckého hrnčířství, ale i do říše pravěkých jeskynních maleb, egyptského umění a římských mozaik.

V každé říši na vás čekají stále nové mechaniky, ovšem základ se bude točit kolem hbitého průchodu 2D světem doplněného bojem, sbíráním předmětů a řešením logických hádanek. Dojde i na jednoduché dialogy, abyste se mohli co nejlíp ponořit do čtveřice rozdílných příběhů.

zdroj: Vertical Entertainment

Je tu pravěký chlapec, téměř už muž, který musí svému kmeni pomoci přežít. Dále tu máme egyptského faraona, jehož přežívání už dospělo ke konci a vy teď jeho duši musíte provést záludnou cestou do příštího života. V Řecku se pustíte do Odysseovy bájné cesty domů. A v Římě se z vás stane gladiátor odhalující korupci v Římské republice.

Autoři by na Indiegogo do dvou měsíců rádi vybrali 35 tisíc dolarů, ale i kdyby se jim to nepovedlo, získané peníze si nechají a věnují je vývoji hry. Ta by měla být hotová někdy v létě příštího roku, a pokud přispějete aspoň 10 dolarů, zajistíte si tím její kopii. Pro ty, co by se radši nejdřív podívali, jestli nekupují zajíce v pytli, je připraveno demo první kapitoly.

 

zdroj: Vertical Entertainment

Nejnovější články