Bývalý šéf vývoje The Banner Saga přestavuje svůj nový titul - Killers and Thieves
zdroj: tisková zpráva

Bývalý šéf vývoje The Banner Saga přestavuje svůj nový titul - Killers and Thieves

5. 3. 2015 18:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Vývoj pokračování The Banner Saga nechává zřejmě v ledovém klidu kreativního ředitele dílu prvního. Od vývoje druhého dílu odešel a vydal se vlastní cestou, vytvářet titul svůj, oproštěný od minulé tvorby. Alex Thomas se trhl a pod hlavičkou Candle & Key shání schopného programátora na tvorbu titulu jménem Killers and Thieves, ve kterém se jako hráči zhostíme role hlavy cechu zlodějů.

Jako vedoucí lapka bude mít hráč za úkol ve městě plném individuálních budov vybudovat samostatnou lupičskou síť, jež si dokáže žít vlastním životem. Ve hře bude možné najímat náhodně generované lupiče, vzdělávat je v jejich morálně lehce pochybném řemeslu, upravovat jejich vlastnosti i vzhled a kupovat si za poctivě vydělaný peníz vliv a výbavu podmaňující si stále větší a větší množství část města. Hlavní je však nenechat se chytnout – lapený lapka znamená čas strávený ve vězení, nebo, to v horším případě, rovnou oprátku. A je také třeba mít se na pozoru před konkurencí – město obsahuje zbohatlíků více než dostatek a hráč nebudeme jediný, kdo bude mít spadeno na jejich, bůhví jestli poctivě nabytém, majetku. Multiplayer jako takový je však zatím vyloučen.

Samotná loupeživá činnost je vyvedena ve stylu posledních X-Com her, ve kterých byla hráčova báze viděna z pohledu z boku. To Alexovi umožnilo údajně podstatně větší dohled nad tím, co se na obrazovce děje, rozšířil si tím možnosti, co ve hře půjde udělat a udělal z titulu podstatně dynamičtější záležitost. Alex rovněž zmiňuje, že užití enginu z The Banner Saga značně usnadnilo samotný vývoj hry - na základní podobě enginu údajně lze vystavět až třetinu plánovnaných herních prvků.

Pro další informace se můžete podívat na oficiální stránky, nebo také na zajímavý blog pojednávající o prozatímním zákulisí vzniku a vývoje tohoto malebného nezávislého titulu. Případné natěšení lze však kategorizovat ještě jako brzké – Killers and Thieves nevyjde dříve, než v roce 2016, a to takže zatím pouze na PC. Zatím však není vyloučené, že se hra neobjeví v rozpracovaném stavu dříve, například v rámci Early Acces programu na Steamu. Verze pro další platformy se objeví až dle zájmu hráčů a takové rozhodnutí se bude ostatně odvíjet také od toho, nakolik úspěšná PC verze nakonec bude.

Nejnovější články