Brzo vyjde česká antická strategie Imperiums: Greek Wars

8. 7. 2020 17:10 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Staří Řekové se navzájem řezali často a rádi, skoro stejně rádi, jako když jim na hrotech kopí krváceli Peršané. Proč se do těchto líbezných časů nevrátit v pěkné české hře? 30. července si takový výlet můžete dopřát díky Imperiums: Greek Wars.

V této strategii se ujmete jednoho z mnoha řeckých království a pokusíte se ho dovést k velikosti, nebo se aspoň vyhnout smlsnutí některým ze silnějších sousedů. Čeká vás stavění měst, verbování armád, vedení dobyvačných válek, diplomatické tahanice o olivový olej a tak dále.

Kdo hrál Aggressors: Ancient Rome, ten si nejlíp sám představí, jak asi budou vypadat Imperiums, protože jde o dílo stejného studia Kube Games. Nečekejte žádnou skvělou grafiku nebo propracované bitvy jako v sérii Total War – ale naopak čekejte, že pokud nad svými kroky nebudete přemýšlet, brzo budete kralovat říši prachu a lidských ostatků.

Kdybyste se chtěli na vydání naladit pohyblivými obrázky, nabídnu vám video s ukázkami přímo z hraní (najdete ho úplně nahoře), případně se můžete podívat na příběhový filmeček, kde budete svědky smrti makedonského krále Perdikka a žalu jeho bratra a nástupce… jistého Filipa, v pořadí už druhého. Moudří vědí, že na Peloponésu se brzo strhne mela.

zdroj: Kube Games

Za tři týdny tedy můžete svoje hoplítské formace poslat vstříc nepříteli a vykrojit si pro sebe z řecké hlíny vlastní stát. Jen doufejte, že nevyhnutelná slavná vítězství příliš nestoupnou do hlavy vašim generálům. Klidně by se totiž mohli rozhodnout, že vás vlastně k ničemu nepotřebují, sebrat svou armádu a založit si novou říši.

Nikomu nevěřte, kromě svého koně a svého meče. Jedině tak dosáhnete nesmrtelnosti.

Nejnovější články