zdroj: Madfinger Games

Brněnské studio Madfinger představuje novou střílečku Gray Zone Warfare

2. 11. 2023 16:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

České studio Madfinger Games opouští mobilní platformy a zaměřuje se na PC. V hrudi jejich nejnovější hry Gray Zone Warfare tepe srdce Unreal Enginu 5, který v traileru výše předvádí dechberoucí zelené peklo a akci s důrazem na realističnost.

Brňáci nejsou na poli stříleček žádným nováčkem. U nás i ve světě se proslavili oceňovanými mobilními střílečkami Shadowgun War Games a Dead Trigger. Teď se z přenosných zařízení jejich pozornost přesouvá k otevřenému světu a výdobytkům nejmodernějšího enginu.

V Gray Zone Warfare bude hrát prim koordinace a taktika týmu. Každou přestřelkou riskujete ztrátu těžce získaného vybavení a postupu. I proto bude nutné si v jednotce hlídat záda a dobře plánovat. Přidáte se k jedné ze tří frakcí, které v nelítostné džungli zápolí proti jiným lidským soupeřům i protivníkům ovládaných umělou inteligencí.

Z traileru jsou patrné survival prvky: Léčení zranění, medikace proti nemocem, bude nutné jíst a pít. Počítá se i se zapojením komunity hardcore hráčů a hráček, kteří budu na fórech sdílet své zkušenosti, tipy a strategie.

Záběry z hraní pocházejí z prealfa verze, ale už teď vypadá hra skvěle. Nádherně členité prostředí hustého porostu střídají přestřelky v ulicích i interiérech. Metodický pohyb s důrazem na realismus by měl potěšit každého, kdo místo frenetického pobíhání a poskakování ve střílečkách volí raději pomalejší postup a počítá každý vystřelený náboj. Datum vydání zatím není známé.

Nejnovější články