Blizzard slibuje další úpravy vyváženosti v Diablu IV
zdroj: Blizzard Entertainment

Blizzard slibuje další úpravy vyváženosti v Diablu IV

17. 5. 2023 11:20 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Diablo IV vychází už za tři týdny a nedočkavci si minulý víkend mohli hru ještě jednou vyzkoušet během posledního otevřeného testování serverů před vydáním. Z představeného buildu vyplynuly dobré i špatné zprávy. Vypadá to, že Blizzard opravdu naslouchal reakcím komunity a výrazně zamíchal silou hrdinských tříd. Ale občas to trochu přehnal. 

Toho, kdo si v předchozích beta testech navykl na nekromanta jako nepřemožitelného vládce kostlivých legií, který deštěm kleteb a vybuchujících mrtvol v obklopení svých nemrtvých sluhů okamžitě roztrhl vejpůl cokoliv, co se mu opovážilo stát v cestě, čekala ledová sprcha. Ano, nekromant potřeboval trochu uzemnit, protože byl původně silný tak moc, že už to začínala být docela nuda, ale nová verze hrdiny zas s trochou nadsázky měla problém vůbec něco zabít.

zdroj: Blizzard Entertainment

Vývojáři pak rychle upravili a posílili nekromantovy kostlivce. „Rozhodně slyšíme vaše reakce na oslabení nekromanta. Taky jsem ho pocítil. Pamatujte, balanc je cesta, ne cíl, musí se ladit,“ napsal na Twitteru výkonný manažer Blizzardu Rod Fergusson.

Což volně přeloženo znamená „balanc nebude nikdy“, ale buďme féroví a jízlivé komentáře si nechme na chvíli, kdy někdo v jakékoliv hře podobného ražení trefí vyváženost opravdu na sto procent. Protože to se zatím nepovedlo nikdy nikomu. Že se na hrdiny bude průběžně sahat a drobné i větší úpravy budou přicházet prakticky po celý život hry, je zcela běžný úkaz.

Krom nich se také můžeme těšit na dodržení diablovské tradice – novou sezónu každé tři měsíce. Vývojáři nedávno konečně detailněji nastínili jejich podobu: Každý čtvrtrok přijde objemný update, který přinese nový obsah i mechaniky. Do hry s ním vždy přibude i questová linka, co vás provede novinkami, aby každý hned věděl, co se změnilo.

S updatem pokaždé dorazí i nový battle pass, který bude k dispozici ve třech formách: bezplatné, desetidolarové a pětadvacetidolarové. Jeho postupným plněním pak budeme získávat materiály, herní měnu i kosmetiku. Všechno, co jakkoliv ovlivňuje hratelnost, bude k dispozici v bezplatné verzi battle passu. Stejný slib padl i ohledně herního obchodu – za skutečné peníze bude k pořízení pouze kosmetika.

Každá sezóna bude mít svou vlastní specifickou tematiku a zaměření. O čem bude ta první, tvůrci zatím neprozradili, víme jen, že začne někdy v červenci. Nechme se překvapit.

Diablo IV vychází 6. června, majitelé deluxe edicí se do hry dostanou o něco dřív, již 2. června. 

Nejnovější články