Blizzard opouštějí další sponzoři. Ruce dává pryč Coca-Cola i pojišťovna
zdroj: Activision

Blizzard opouštějí další sponzoři. Ruce dává pryč Coca-Cola i pojišťovna

6. 8. 2021 10:35 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Activision Blizzard má závažné problémy, které se kromě zdevastované veřejné image a žaloby od státu Kalifornie začínají projevovat i na přístupu sponzorů. První vlaštovkou byl komunikační gigant T-Mobile, který ukončil podporu turnajů v Call of Duty a Overwatch League, jak ale informoval deník Washington Post, nyní jeho kroky následují další velká jména.

Totožný krok zvažuje i Coca-Cola, jeden z velkých sponzorů OWL. Její mluvčí uvádí, že si je společnost vědoma obvinění a v současné době si chce držet odstup, aby přehodnotila budoucí plány a partnerství. Podobné prohlášení zaznělo i z pojišťovací společnosti State Farm. Ta zažádala o zrušení všech reklamních slotů během víkendových zápasů.

Overwatch League má ještě několik dalších sponzorů, mezi něž patří třeba IBM, Pringles nebo TeamSpeak. V současné atmosféře se ale dá očekávat, že i oni dají minimálně na čas od Blizzardu ruce pryč. Připomeňme, že T-Mobile nechal už na přelomu července a srpna odstranit veškerý branding a dokonce přiměl pořadatele turnajů přelepit své logo na dresech hráčů neprůhlednou páskou.

Pokud byste se potřebovali v situaci kolem kontroverze Activision Blizzard zorientovat, můžete si celou časovou osu projít v Bětčině článku. Minulý měsíc podal kalifornský Úřad pro férové jednání v zaměstnání a ubytování na společnost žalobu po dvouletém vyšetřování, z něhož vyplynula celá řada případů toxického chování na pracovišti. Tento týden s okamžitou platností skončil na pozici prezidenta Blizzardu J. Allen Brack, byl nahrazen dvojicí nových vedoucích pracovníků.

Nejnovější články