Autoři Stalkera 2 opět čelí hackerským útokům. Na internet unikla testovací verze hry
zdroj: GSC

Autoři Stalkera 2 opět čelí hackerským útokům. Na internet unikla testovací verze hry

2. 6. 2023 10:07 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Ruským hackerům se údajně podařilo ukrást alpha build očekávané akce Stalker 2: Heart of Chornobyl. Jde přitom už o několikátý kyberútok zamířený na ukrajinské studio GSC Game World. Vývojáři a vývojářky, kteří se přesunuli z Kyjeva do Prahy, nabádají fanoušky, aby se případným uniklým informacím vyhýbali.

 „Náš tým odhalil slabinu, které se podařilo zneužít ruským hackerům, jež na naši společnost útočí už rok a půl. Bohužel se jim povedlo dostat a kompromitovat některé aspekty hry používané k internímu testování,“ píše GSC na sociálních sítích a jedním dechem apeluje na stalkery a fanoušky Zóny, aby únik ignorovali a nesdíleli na internetu.

 „Uniklé materiály slouží k testování různých herních mechanik a nejsou ve stavu, kdy bychom je chtěli vydat. Jejich hraním si můžete pokazit zážitek z prozkoumávání Zóny a překvapení, které jsme pro vás připravili. Náš tým je cele oddaný tomu, aby Stalker 2 byl vyjímečnou hrou,“ uvádí ukrajinské studio.

Na začátku roku jsme psali o tom, že ruský útok na Ukrajinu stál život jednoho z vývojářů Stalkera 2, nemluvě o každodenních vojenských, ale i civilních ztrátách na životech.

Stalker 2: Heart of Chornobyl má vyjít letos na PC a Xbox Series, byť konkrétní datum vydání zatím ještě není známo.

Nejnovější články