Autor Stardew Valley nechce nikdy vydat poslední update
zdroj: Concerned Ape

Autor Stardew Valley nechce nikdy vydat poslední update

5. 3. 2024 16:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Farmářský RPG simulátor Stardew Valley od Erica Baroneho, který si přezdívá ConcernedApe, vyšel už v roce 2016. I po osmi letech a spoustě rozšiřujících updatů se ale Barone se svým dílem nechystá v blízké době rozloučit. V rozhovoru pro Polygon uvedl, že ani chystaný update 1.6 patrně nebude tím posledním.

„Mám pocit, že jsem trochu jako ten chlapec, který křičel ‚Vlk!‘ Už jsem si tolikrát řekl, že tenhle update pro Stardew Valley je určitě ten poslední, a pak stejně vždycky udělám další,“ směje se ConcernedApe. „Takže říkám, kdo ví? Myslím, že definitivní tečku neudělám nikdy.“

V dřívějších rozhovorech vývojář Stardew Valley označil za své celoživotní dílo. Dřina se očividně vyplatila, před týdnem totiž Barone oznámil, že se hry prodalo přes 30 milionů kopií a daří se jí líp než kdy předtím. Koncertní turné s motivy z farmářského simulátoru momentálně objíždí svět, chystá se oficiální kuchařka, a především nový velký patch, který na PC dorazí 19. března a později i na konzole a mobily.

Nadcházející update na verzi 1.6 má být dokonce tak zlomový, že tvůrce doporučuje začít v něm novou hru s čistým štítem, abyste si mohli vychutnat všechny novinky. Budete si v něm moct založit nový typ farmy, pustit se do multiplayeru až v osmi lidech (namísto dosavadních čtyř), přibudou nové sezónní festivaly, dialogy, předměty, zimní oblečení pro vesničany a mnoho dalšího. Samozřejmě si ale budete moct nahrát i starou pozici, i s těmi bude update kompatibilní.

Kromě Stardew Valley ConcernedApe nadále pracuje na své příští hře s názvem Haunted Chocolatier, kterou oznámil v roce 2021. Její vydání je ale na rozdíl od updatů pro farmářské RPG prozatím v nedohlednu.

Nejnovější články