Autor Stardew Valley chystá novou hru. Znamená to konec updatů?
zdroj: Concerned Ape

Autor Stardew Valley chystá novou hru. Znamená to konec updatů?

9. 9. 2021 9:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Simulátor života v klidné vesničce není ani pět let po vydání mrtvou hrou. Novou vlnu popularity Stardew Valley přinesla koronavirová pandemie, kdy se stalo milým přístavem pro miliony hráčů uvězněných doma.

Update 1.5 loni do hotové hry přidal celou řadu novinek od nových sousedů přes další typ úkolů až po fakt, že kachny konečně mohou plavat. Minulý týden se Stardew Valley dokonce poněkud netradičně dočkalo i vlastního esportového turnaje.

Hra samotná už ale dost možná žádné další updaty nedostane. Stardew Valley je dílem jediného vývojáře, Erica Baroneho, který si přezdívá ConcernedApe. A právě ten se během streamu k proběhlému turnaji nechal slyšet, že sice nevylučuje, že v budoucnosti do svého výtvoru ještě něco přidá, konkrétně nové kandidáty na sňatek s vaším farmářem či farmářkou, ale momentálně se už soustředí na svou příští hru.

Barone bez obsáhlejších podrobností zmínil, že se jeho nový projekt opět pyšní pixelartovou grafikou s pohledem seshora, tentokrát ale jeho náplní nebude farmaření. Zároveň popřel, že by spolupracoval na čarodějnickém RPG Witchbrook, s nímž ho někteří fanoušci spojují. V jeho nové hře prý žádná kouzelnická škola nebude. Poměrně kryptický byl i ohledně oznámení, které prý může být stejně blízko jako daleko.

Nejnovější články