Asasíni se vplížili na mobily! Ezio půjde lovit templáře v Assassin’s Creed Rebellion
zdroj: tisková zpráva

Asasíni se vplížili na mobily! Ezio půjde lovit templáře v Assassin’s Creed Rebellion

28. 6. 2017 18:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Seno milující vrahové ze série Assassin’s Creed si sice dali docela dlouhou pauzu, ale letos se vrací v plné parádě. Především se samozřejmě podíváme do Kleopatřina Egypta v Assassin’s Creed Origins, a jako takovou přílohu, nebo vlastně spíš předkrm, si Ubisoft připravil Assassin’s Creed Rebellion. Jedná se o mobilní free to play titul, ve kterém si sestavíte své vlastní bratrstvo asasínů a vydáte se kazit templářské pikle.

Rebellion funguje jako mix strategie a RPG. Veškerá vaše moc spočívá ve skupině víc jak čtyřiceti elitních zabijáků, mezi něž se řadí například můj oblíbenec Ezio Auditore, jeho kamarád Machiavelli nebo Španěl Aguilar. Mimo ně narazíte na dvacítku zbrusu nových vrahounů vytvořených speciálně pro tuhle příležitost. Každý z nich je samozřejmě dobrý v něčem trochu jiném, a tak si budete muset pečlivě vybírat, který tříčlenný tým pošlete na konkrétní misi.

Samotné hraní probíhá tahově a strategicky. Hra před vás postaví nějaký problém, například místnost plnou strážných. Vy si můžete vybrat, zda do ní vpadnete s chlápkem třímajícím dvoubřitou sekeru a rozpoutáte masakr, nebo radši zvolíte mrštnou akrobatku a přeručkujete po trámech. Každá taková akce má procentuální šanci na úspěch určenou schopnostmi dané postavy, a pokud vám Fortuna nebude nakloněna, templáře pro jednou čeká slavné vítězství.

zdroj: Archiv

Abyste si své pány a dámy v kápích patřičně vylepšili, musíte vybudovat pevnost. Rebellion se odehrává ve Španělsku 15. století, takže vaše nedobytné sídlo poslouží jako spolehlivá ochrana před dotěrnou Inkvizicí. Zároveň ho musíte pravidelně rozšiřovat o nové místnosti, v nichž můžete svou bandu historicky nesourodých vrahů vycvičit, opatřit jim nové schopnosti, výstroj atd.

Celá hra se zahalila do (na poměry téhle v reálné historii zakotvené série) dost netradičního komiksového hávu. Samozřejmě jsem si vědom, že například grafický styl Assassin’s Creed Chronicles byl také velmi stylizovaný, ale pohled na tlusté klobásovité prstíčky, zpod nichž vyjíždí skrytá čepel, mě dokázal vyvést z míry mnohem víc, než malované indické nebe. Hračkám podobné postavičky navíc dost ostře kontrastují s některými pořádně brutálními (byť nekrvavými) animacemi, při nichž například asasín Tariq zatne strážnému sekeru přímo do lebky.

 

Assassin’s Creed Rebellion vyšel už včera na iTunes, kde je k dostání pro iPhone a iPad (s doporučeným systémem iOS 8). Na Android (ideálně alespoň 4.1 a 2 GB RAM) by měl Ezio se svými spojenci dorazit v nejbližší době.

Nejnovější články