Anime na motivy Onimushy od Netflixu hodlá být pořádně násilné a krvavé
zdroj: Netflix

Anime na motivy Onimushy od Netflixu hodlá být pořádně násilné a krvavé

13. 10. 2022 11:40 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Série Onimusha, jedna z klasik z dílny vydavatelství Capcom, která významné příběhy z japonské historie propojuje s nadpřirozenými prvky, se už pěkných pár let neozvala s novým pokračováním, když pomineme remaster Warlords z roku 2019. Fanoušci a fanynky se ale mohou alespoň těšit na anime z produkce Netflixu, z něhož produkční společnost ukázala prvních pět obrázků.

Podobně jako nedávný seriál Tekken: Bloodlines bude Onimusha ve své seriálové adaptaci kombinovat 3D animaci s CGI efekty a ručně kresleným pozadím. Hnací silou za celým projektem je režisérské duo Takaši Miike (13 samurajů, Smrt samuraje) a Šin'ja Sugai (Dračí prokletí).

„Na počátku období Edo už Musaši není žádný mladík. S legendární rukavicí Oni se vydává porazit Genmu. Onimusha dostává nový život s využitím moderních animačních technologií,“ píše Netflix v krátkém shrnutí seriálu, který zatím nemá konkrétní datum premiéry.

První Onimusha vyšla na PlayStationu 2 v roce 2001 a dočkala se několika pokračování a spin-offů. Dosud poslední plnohodnotný díl, Dawn of Dreams, vyšel v roce 2006, od té doby sérii rozšířily pouze mobilní a prohlížečové hry plus remaster původní Onimushy.

Capcom se k možnosti resuscitace série příliš nevyjadřuje, propůjčením licence k seriálové adaptaci ale dává najevo, že pro něj není tak docela mrtvá a zájem o seriálovou Onimushu by vydavatelství potenciálně mohl vyburcovat k vývoji pokračování.

Uvidíme, jestli seriál zafunguje podobně jako v případě nedávného anime Cyberpunk: Edgerunners, kterému se probudit zájem o herní předlohu v podobě Cyberpunku 2077 skoro dva roky po vydání rozhodně podařilo.

Nejnovější články