Ani šéfovi Bloober Teamu se nelíbil soubojový trailer Silent Hillu 2
zdroj: Bloober Team

Ani šéfovi Bloober Teamu se nelíbil soubojový trailer Silent Hillu 2

15. 2. 2024 8:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Onehdy jsem ve svém komentáři vyjádřil obavy nad směřováním značky Silent Hill a v neposlední řadě jsem svou kritiku směřoval i k poslednímu traileru na chystaný remake legendárního druhého dílu. Ten se zaměřil primárně na akční část hry, která v původní verzi rozhodně nepatřila k nejdůležitějším aspektům, a nová podoba z něj vyšla jako nápadná kopie remakovaných Resident Evilů.

Kupodivu tento nepříliš pozitivní sentiment sdílí, nebo aspoň chápe výkonný ředitel studia Bloober Team, které dostalo remake na starost. Piotr Babieno si je údajně dobře vědom, že tento trailer, který je dle jeho slov marketingovým tahem vydavatelství Konami, nepostihuje ducha hry. Dodává, že za marketing je plně odpovědný majitel značky a studio se snaží vystihnout romantickou vizi více než 20 let staré herní legendy.

Je to už podruhé, co se Bloober Team snaží vymezit svůj prostor stran vývoje remaku. V nedávném prohlášení požádali hráče, aby veškeré dotazy stran data vydání a dalších detailů směřovali na Konami, protože celkovou strategii má v rukou právě někdejší vydavateský gigant, stojící za množstvím zásadních herních značek.

zdroj: Bloober Team

Babieno slibuje, že až dostaneme do rukou hotový produkt, budeme se na výsledek dívat úplně jinak. Doufejme, že je to skutečně tak, protože pověst Konami je momentálně v troskách a jak Silent Hill Ascension, tak Short Message působí pamětníkům zlaté éry Teamu Silent jen osypky.

Nejnovější články