Almost Human připravují Legend of Grimrock 2
zdroj: tisková zpráva

Almost Human připravují Legend of Grimrock 2

22. 2. 2013 10:31 | Novinky | autor: Adam Homola |

První Legend of Grimrock v dubnu loňského roku překvapil. Dávno zapomenutý žánr krokovacích dungeonů se vrátil s elegancí a stylem, který učaroval nejen recenzentům, ale i hráčům. Hra se finskému studiu Almost Human povedla natolik, že se za nedlouho dostavil i komerční úspěch a započaly práce na něčem blíže neurčeném, z čehož se nyní vyklubalo čerstvě oznámené pokračování: Legend of Grimrock 2.

Původně se skutečně pracovalo na pouhém DLC/datadisku, ale to přišlo vývojářům málo. Měli prý plné hlavy nápadů a formát obyčejného rozšíření jedničky by je příliš omezoval. Na včerejší velké poradě tak prý padlo rozhodnutí jít rovnou do pokračování, namísto jen do datadisku. Už teď mají vývojáři hotovo spoustu nového obsahu, který měl být původně v onom DLC a pracuje se také na velkém vylepšení enginu.

První detaily bychom se měli dozvědět brzy - tvůrci slíbili, že na svém blogu chtějí vydávat aktualizace o vývoji mnohem častěji. A ty první náznaky o spoustě hotového obsahu a úpravách enginu (namísto nového enginu) by mohly znamenat, že bychom nemuseli na Legend of Grimrock 2 čekat nějak závratně dlouho. Jestli to ale bude třeba už letos, nebo příští rok, zatím Almost Human ani nenaznačili.

Tvůrci však prozradili, že zatím se tomuto novému projektu nemohli věnovat úplně na sto procent. Spoustu času jim zabírala práce na portech Grimrocku pro další platformy a hlavně aktualizace všech verzí hry. To by teď mělo víceméně skončit a tvůrci by se měli začít naplno soustředit na dvojku. Když se jich někdo v diskuzi na blogu zeptal, kdy Legend of Grimrock 2 vyjde, dostal jen suchou odpověď: “When it’s done :)”.

Nejnovější články