Alan Wake 2 se odehrává ve stejném univerzu jako Control
zdroj: Foto: Tisková zpráva Remedy

Alan Wake 2 se odehrává ve stejném univerzu jako Control

3. 2. 2023 15:42 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Pokračování thrilleru Alan Wake 2 bude pevně zakotveno ve stejném univerzu jako Control. K propojení těchto dvou značek došlo už v dodatku Control: AWE, v němž jste mimo jiné přímo vyšetřovali události městečka Bright Falls, kde se odehrával první Alan Wake. Příběh by tak měl dále rozvíjet koncept a mytologii takzvaného „Remedy propojeného univerza“.

„Vždycky jsme měli v plánu se k Alanovi vrátit, je více příběhů, které chceme vyprávět a více postav, které nám jsou příliš blízké, než abychom na ně zapomněli. Poslední roky jsme vytvořili nový koncept mezi všemi projekty a po Control to konečně vše zapadlo na své místo,“ uvedl v rozhovoru pro GamesRadar kreativní ředitel Remedy Sam Lake.

zdroj: Remedy

Alan Wake 2 údajně nebude pokračování ve stejném duchu, ale půjde o plnohodnotný survival horor. „Chceme ukázat, jak vypadá žánr survival hororu v podání Remedy. Hratelnost, narativ, atmosféra, hudba. To vše bude zpívat stejný chorál,“ doplnil šéf vývoje Kyle Rowley.

Návrat do Bright Falls ve státě Washington bude dosud největší projekt Remedy. Pokračování si prý užijí i lidé, kteří se do upadajícího těžařského městečka podívají poprvé. Nejhlubší zážitek však budou mít hráči obeznámení s předchozími tituly z univerza – to jest Alan Wake, dodatek Control: Awe a standalone odbočka Alan Wake's American Nightmare.

Alan Wake 2 by měl vyjít ještě letos na PC a současnou generaci konzolí.

Nejnovější články