World of Tanks se díky nově založené společnosti Neurogaming podívá do virtuální reality
zdroj: tisková zpráva

World of Tanks se díky nově založené společnosti Neurogaming podívá do virtuální reality

26. 1. 2018 10:18 | Hardware | autor: Patrik Hajda |

S novou zprávou se zase o kousíček přibližujeme virtuální realitě budoucnosti. Ať se vám to líbí nebo ne, VR je fenomén, který ještě vůbec nevytáhl svá esa z rukávu. HTC Vive a Oculus Rift jsou sice průkopníci, kteří si našli spoustu zákazníků, ale kvůli vyšší ceně jich není tolik, kolik by mohlo být. Nejbližší budoucnost virtuální reality neleží u vás doma, ale v kolektivu jiných lidí ve speciálních místnostech. Tímto směrem vyrazil Wargaming.net, který spojil síly s VR Tech a založili společnost s názvem Neurogaming.

Neurogaming má aktuálně v portfoliu dvě varianty virtuálního zážitku – Cinema VR a Polygon VR. Obě bych svým stylem přirovnal k ostatním teambuildingovým hrám, jako je Paintball, Airsoft, Laser Game nebo třeba únikovky. Neurogaming nabídne v podstatě to samé, jen logicky ve virtuální realitě.

S něčím podobným jste se již mohli setkat v našich obchoďácích, kde probíhaly akce s možností vyzkoušet si virtuální realitu. To však byly propagace jednotlivých značek, zatímco Neurogaming jsou atrakce, které budou dostupné neustále. V případě zájmu tedy. Cinema VR by podle mého názoru klidně mohlo okupovat obchodní centra, zatímco Polygon VR si už vyžádá speciální prostory.

V Cinema VR se totiž nepotřebujete hýbat po místnosti. Jen stojíte na místě a ve dvojici či ve čtveřici hráčů odvracíte útoky kostlivců, válčíte s Vikingy, řídíte válečné lodě nebo se střílíte mezi sebou ve westernovce. Jednotlivé hry mají trvat jen 10 minut a cena za takový zážitek je pro Evropu nastavená na 8 eur za osobu.

Mnohem zajímavější pak bude Polygon VR, kde už se pohybu nevyhnete. V praxi to vypadá tak, jako když herní studia provádí motion capture pro své hry. Vlezete do vymezené plochy obehnané kamery, navléknete si speciální oblek, popadnete zbraň, nasadíte brýle a rázem jste někde v Afghánistánu, pobíháte po bojišti, kryjete se za zídkou, skutečně překonáváte překážky a pálíte do nepřátelských řad. To zní jako fajn zábava, ne? Zde už jsou hry delší, více jak 20 minut, ale i cena nabobtnala – 50 eur na osobu (v jedné hře může být až pět hráčů).

Neurogaming zdroj: tisková zpráva

Zatím jsou k vidění jen jednoduché hry a hříčky, ale spolupráce VR Tech se společností Wargaming dává jasný signál. První zajímavější hrou využívající služby Neurogamingu bude World of Tanks VR. Mnoho detailů o hře nemáme, ale zjevně půjde o komplexnější hru. Slava Makarov, který na World of Tanks pracuje a nyní dělá v Neurogamingu poradce říká: "Na rozdíl od jiných vývojářů se snažíme změnit zážitek z jednorázového na dlouhodobější, kde budete mít příběh, kooperativní i kompetetivní prvky."

Nejnovější články