Sedmou Forzu rozběháte i na integrované grafice notebooku, ale na 4K potřebujete pořádné dělo
zdroj: tisková zpráva

Sedmou Forzu rozběháte i na integrované grafice notebooku, ale na 4K potřebujete pořádné dělo

21. 8. 2017 15:26 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Závodní série Forza Motorsport není jen záležitostí Xboxu, protože díky nové politice Microsoftu se už s šestým dílem podívala i na PC. Novinky ohledně Forza 7 se na Gamescomu zaměřily právě na verzi pro osobní počítače. Asi nejdůležitější částí oznámení jsou hardwarové nároky, které víceméně zaručují, že si titul zahrajete na notebooku s integrovanou grafickou kartou i na novém nadupaném PC, samozřejmě v kvalitě odpovídající hardwaru.

Tvůrci oznámili hardwarové požadavky už v červnu, ale k tehdejším dvěma verzím (minimální a doporučené) přidali další dvě varianty, takže už byste si mohli rámcově udělat docela dobrou představu o tom, jak vám hra asi na vaší sestavě pojede. Navíc se tvůrcům podařilo snížit minimální požadovaný procesor na i5-750.

Pro klasická PC najdete trojici možností. Spíš než přesné modely karet je ale zajímavé, co si pod danými názvy autoři představují. Dolní hranice je 720p a 30 FPS. Na to vám stačí grafika na úrovni R7-250X, respektive GT 740. Nicméně na podobně nízké úrovni grafiky vám hra poběží i na notebooku s integrovanou grafikou. Tedy, ne na každém notebooku, pořád to bude chtít solidní stroj. Potřebujete 8 GB RAM, stejně jako u desktopové specifikace. Ve vašem přenosném stroji také musí tlouct srdce i5 6200U a ona integrovaná grafika musí být alespoň Intel HD 520.

zdroj: Archiv

Pokud se díváte opačným směrem a spíš řešíte, jak bude Forza 7 vypadat na 4K monitoru v 60 FPS, kromě 16 GB RAM si připravte GTX 1080 či RX Vega 64, nebo prostě kartu odpovídající úrovně s 8 GB paměti. Všechny uvedené varianty sestav a specifik si můžete přečíst zde.

Samozřejmě, s optimalizací hry pro osobní počítače se pojí široké možnosti úpravy nastavení hry a také ne úplně standardní specifika, jako je rozlišení 21:9. Počítejte s benchmark módem, 8x MSAA a řadou dalších vychytávek. Nu a samozřejmě nutností je mít Windows 10, protože jinak se k nové Forze nedostanete. A vzhledem k faktu, že jde o závody, je také důležité, na čem půjdou hrát, jelikož klávesnice jsou u závodů spíše záležitostí Stunts a devadesátých let. Seznam podporovaných volantů, gamepadů a ovládacích systémů najdete zde

Nejnovější články