Fotka prototypu PS4 ovladače odhaluje zbrusu nové funkce
zdroj: tisková zpráva

Fotka prototypu PS4 ovladače odhaluje zbrusu nové funkce

15. 2. 2013 13:05 | Hardware | autor: Adam Homola |

Kdyby Sony 20. února neoznámila nový PlayStation, bylo by to přinejmenším divné. Už teď koluje po internetu tolik nepotvrzených zpráv, úniků a “zaručených” informací, že to už skoro zbývá jen oficiálně potvrdit. Vedle různých specifikací se teď na Destructoidu objevila fotka, na které by měl být podle všeho prototyp nového ovladače k PlayStation 4. Důvěryhodnost ovladače potvrdilo jak Destructoidu, tak i dalším webům několik anonymních, na sobě nezávislých zdrojů.

Pořád to ale samozřejmě neznamená, že přesně takto bude nový DualShock, nebo jak se bude ovladač jmenovat, vypadat. Může se jednat například o starší verzi prototypu, která již není aktuální. Navíc vzpomeňte si, že se tehdy PlayStation 3 oznámil s DualShockovým “bumerangem”, aby byl záhy nahrazen tradičním tvarem, který vycházel z DualShocku pro PlayStation 2. Tehdy ještě bez vibrací, ale zato s “pohybovým” ovládáním, které Sony ze začátku propagovala jako nadřazenou metodu ovládání před vibracemi, ačkoli ovladač neměl vibrace hlavně kvůli tomu, že Sony nechtěla platit licenční poplatky za použití dané technologie.

Na prototypu ovladače si můžete všimnout několika zajímavých prvků. Na první pohled praští do očí hlavně dvě velké novoty - obrazovka uprostřed a svítící plocha na zadní straně. Jestli se bude jednat o klasickou LCD obrazovku nebo nějakou dotykovou plochu jako je na zadní straně PS Vita, zatím samozřejmě nevíme. Možné je ale obojí. Svítící světle modrá plocha by pak mohla naznačovat funkcionalitu pohybového ovladače Move - že by už klasický hůlkový Move pro PS4 nebyl a místo něj by přebral štafetu nový DualShock?

Nad “Home” tlačítkem si také všimněte reproduktoru (nebo je to mikrofon?), trochu předělané jsou také analogové páčky a zadní triggery. Ti všímavější také upozorňují na 3,5 jack pro sluchátka na spodní straně ovladače. Protoyp je na fotce zapojený do něčeho, co by mohl být údajně dev kit (vývojářská verze) PlayStation 4. Uvidíme, jestli se 20. února vůbec dočkáme odhalení nějakého ovladače, nebo se dozvíme jen pár základních detailů a nic se ukazovat nebude.

Aktualizace: Na All Games Beta se objevila další fotka, tentokrát trochu kvalitnější:

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články