Vesmírný simulátor Stationeers od Deana Halla se už rozpíná v early accessu
zdroj: tisková zpráva

Vesmírný simulátor Stationeers od Deana Halla se už rozpíná v early accessu

18. 12. 2017 16:54 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio RocketWerkz vedené Deanem Hallem (tvůrcem modu DayZ) se od slibů a videí přesunulo k hmatatelné prezentaci jejich novinky Stationeers. Má jít o hardcore vesmírnou simulaci těžící z onlinové kooperace, budování vesmírné základny a zajištění přežití vašich kosmonautů. Jak hra vypadá téměř rok před vydáním, si můžete sami vyzkoušet díky Early Accessu.

Stationeers je vesmírná survival simulace, která chce být komplexnější než třeba takoví Space Engineers. Novozélandští tvůrci to tedy přímo netvrdí, ale vesměs to tak vyznívá ze samotného popisu hry, kde se naopak přirovnává ke Space Station 13.

Já tedy po zhlédnutí nového videa cítím silnou inspiraci právě v českém klenotu – nerealisticky pojatá grafika, kostkové budování „návrhu“ základny, svařování dílů, vytěžování planet a asteroidů s plně zničitelným prostředím, složité systémy…

zdroj: Archiv

Ale Stationeers chtějí jít přeci jen ještě o kus dál. Při stavbě vaší základny musíte počítat třeba s teplotou, přechodovou komorou pro vyrovnání tlaku, brát ohled na hořlavé látky a míchání různých plynů, a problémem je samozřejmě i voda ve vakuu.

Další důraz je kladen na elektrické systémy, tvorbu základových desek, celková automatizace výroby atd. Dokonce přijde ke slovu i pěstování plodin. Tvůrci zkrátka cílí na hardcore publikum, které se už v early accessu nezalekne komplexních a komplikovaných prvků, krkolomného ovládání a dalších vlastností a neduhů, které již léta doprovázejí Space Engineers.

Můžete sice hrát sami, ale Stationeers už podle názvu počítají s více hráči, se kterými se můžete spojit přes internet. Zatím tedy jen formou hostingu, ale další updaty se postarají o dedikované servery. Tvůrci se zatím s chrlením oprav docela činí a časem se rovněž pochlubí s celým plánem vývoje. Ten potrvá alespoň rok. Stationeers jsou k dispozici na Steamu za 23 eur.

Nejnovější články