V Civilizaci VI povede flexibilní Kongo vizionář Mvemba a Nzinga
zdroj: tisková zpráva

V Civilizaci VI povede flexibilní Kongo vizionář Mvemba a Nzinga

6. 9. 2016 10:25 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Firaxis představil další národ Civilizace VI a jeho vládce. Kongo povede vládce říše z let 1506 – 1543, Afonso I. zvaný též Mvemba a Nzinga, který se o vývoj svého národa zasadil především díky snaze vytvořit z Konga moderní stát. S pomocí Portugalska se snažil posílit ekonomickou a kulturní sílu země a s pomocí misionářů se zasadil o přijetí katolicismu jako státního náboženství.

Speciální vlastnost Konga zajišťuje, že z každé získané relikvie čí artefaktu dostane extra jídlo, zlato či bodíky do produkce. Díky zaměření Afonsa dostává Kongo každé kolo extra bodíky do počítadla pro Významného umělce (Great Artist) a obchodníka (Great Merchant). Speciální konžskou jednotkou jsou štítonoši Ngao Mbeba. Ti mají bonus proti střeleckým jednotkám, neomezuje je terén jako je les či deštný prales - ani zpomalením ani jim neblokuje výhled. Navíc na jejich výcvik nepotřebujete železo.

Unikátní městské rozšíření Konga se jmenuje Mbanza. Ta poslouží jak k ubytování obyvatel, tak i k zisku jídla a zlata. Protože nový vládce konvertoval ke křesťanství, Kongo nemůže stavět posvátná místa, ale získává základy víry (Founder Beliefs) od jakéhokoliv náboženství, které je na jeho území majoritní. Apoštola pak dostane pokaždé, když postaví Mbanzu a nebo distrikt s divadlem.

Kongo bude velmi flexibilní civilizace, protože dokáže už od začátku hry generovat hodně velké množství obyvatel a díky systému Mbanz zvládnou hráči za Kongo stavět velká města a generovat ten typ zdrojů, který potřebují k ekonomickému i kulturnímu růstu. Civilizace VI vyjde na PC, Mac a na Linux již 21. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články