Třetí sezóna Elite Dangerous: Beyond začíná otevřenou betou 25. ledna
zdroj: tisková zpráva

Třetí sezóna Elite Dangerous: Beyond začíná otevřenou betou 25. ledna

15. 1. 2018 14:06 | Novinky | autor: Mars Vertigo |

Pokud aktivně sledujete dění okolo Elite: Dangerous, tak již patrně nějakou dobu víte, ti pozornější minimálně od Frontier Expa 2017, že letos vyjde třetí sezóna s názvem Beyond. Ta má být dle všeho naservírovaná ve čtyřech kapitolách s tím, že ta první už čeká netrpělivě za dveřmi. Její otevřená beta totiž začíná již 25. ledna a bude k dispozici, jak pro majitele placeného rozšíření Horizons, tak pro majitele základní verze. Velmi příznivou zprávou však zůstává fakt, že Beyond bude k mání zdarma pro obě skupiny s tím, že veškerá vylepšení týkající se planetárních interakcí, vícečlenných posádek či inženýrů budou pochopitelně stále k dispozici pouze majitelům kompletní edice hry.

Nová sezóna by si krom jiného měla posvítit na všelijaká kosmická mystéria, především pak na ta točící se okolo tajuplné mimozemské civilizace Thargoidů. S těmi se lidské pokolení napříč galaxií pustilo nedávno do křížku, což mělo za následek mimo jiné i velmi neobvyklé spojenectví mezi tradičními rivaly z řad Federace a Impéria.

Největším tahákem první kapitoly Beyond je však bezesporu chlouba konsorcia Lakon Spaceways, jeden z největších výrobců a dodavatelů vesmírných plavidel ve hře. Jejich nové smrtonosné dítko Chieftain bylo vyvíjeno dle parametru námořnictva Aliance a dle všeho půjde o vážného konkurenta těžké, avšak navzdory tomu extrémně agilní stíhačce Vulture od Core Dynamics.

zdroj: Archiv

Další novinky se budou týkat vylepšení hlavních mechanik hry včetně přístupnosti inženýrských zlepšováků, překopaný systém misí a odměn a také velké změny týkající se mechaniky zločinu a trestu. Oč přesně půjde ještě není známo, ale informace by se měli průběžně objevovat na oficiálních fórech. Velkou novinkou, kterou uvítají hlavně hráči jako jsem já, tedy kooperativně naladění jedinci, je tak konečně i možnost přijímat mise v rámci celé letky a tím pádem sdílet odměny i nárůst reputace.

I vesmírní truckeři se mají na co těšit. Odpadne jim totiž částečně nutnost užívaní third-party aplikací k plánování obchodních tras a transakcí. Budou teď totiž mít v rámci rozhraní přímo ve hře k dispozici aktualizovaný ceník z předešle navštívených trhů. V neposlední řadě se dočkáme také vylepšení vizuálu povrchů planet a měsíců, které postupně s každou novou kapitolou dodají šmrnc a něco té pestrosti těm jinak mrtvým šutrům bez mraků a skleníkových efektů.

zdroj: Archiv

Ano zdá se tak, že ani letos se na povrchy planet s jakoukoli formou atmosféry zatím nepodíváme. Posledním ohlášeným přídavkem je galaktické zpravodajství GalNet audio, což bude takové mezihvězdné rádio. To hráče informuje v reálném čase o tom, co se kde šustne, samozřejmě za předpokladu, že vaše loď disponuje mezihvězdným radiopřijímačem na principu kvantového propletení.

Takže nezapomeňte, beta pro všechny začíná 25. ledna jak na PC tak Mac a pokud jste nedočkaví a chcete mít informace o všech změnách, které beta přinese ještě dříve, tak si v úterý 16. případně čtvrtek 18. nalaďte oficiální herní stream, který začíná v 8 večer.

Nejnovější články