Survival The Long Dark je konečně hotový a vychází i s temnou příběhovou kampaní
zdroj: tisková zpráva

Survival The Long Dark je konečně hotový a vychází i s temnou příběhovou kampaní

1. 8. 2017 9:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zdlouhavý vývoj předběžných přístupů se dnes týká většiny takto distribuovaných her. I když tvůrci vydávají spoustu vývojářských deníčků, že hra bude opravdu dokončená jisté není. Stejně jsem to pociťoval i v případě The Long Dark, která již ve své první verzi v roce 2014 nevypadala vůbec špatně. Mé obavy z nedodělku se naštěstí nenaplnily – hra se zbavuje nálepky předběžného přístupu a svou dospělost odpaluje prvními dvěma epizodami příběhové kampaně Wintermute.

Při této příležitosti vývojáři z Hinterland zveřejnili nové tříminutové video zaměřující se právě na příběhovou kampaň, respektive první dvě epizody „Do Not Go Gentle“ a „Luminance Fugue“ z celkových pěti dílů plánované první série. Ty se soustředí na doktorku Astrid Greenwoodovou a jejího ochotného pilota Willa Mackenzieho.

Naneštěstí se jejich letadlo zřítí a každý z nich skončí v jiné části nelítostné kanadské divočiny pokryté nekonečnou vrstvou mrazivého sněhu. V tu chvíli se ujímáte role Willa, který se v první epizodě snaží najít přístřešek, kde by se mohl zahřát, najíst a napít, zatímco v té druhé se při hledání Astrid začne seznamovat s místními obyvateli a uvědomí si strasti přežívání v divočině.

zdroj: Archiv

Od prvních dvou epizod, které si dohromady vezmou 6-10 hodin, můžete čekat ledacos, ale rozhodně ne humor. Zdejší verze mrazivé apokalypsy je brána zcela vážně, což hře přidává na uvěřitelnosti a děsivosti. Zároveň se bude hrát hodně na city, jak naznačuje video výše.

Osobně se na příběhovou kampaň v The Long Dark dost těším a to z prostého důvodu. Naprostá většina dnešních survival her sází na hráčem vytvářený příběh, který vzniká pouhým protloukáním se nebezpečným prostředím. Až do teď tomu tak bylo i v případě The Long Dark, ale psaný příběh s pevně daným začátkem a koncem je něco, na co by tvůrci survivalů neměli zapomínat. Už jenom proto, že se konečně dozvíme něco o historii zmrzlého světa.

Ze zbylých tří epizod by některé měly vyjít ještě letos a ty, které se nestihnou až v příštím roce. Vzhledem k označení všech pěti epizod jako „První sezóna“ se do budoucna pravděpodobně počítá i s dalšími příběhy. The Long Dark vychází 1. srpna (dnes) na PC (Steam), zatímco konzole se o týden zdrží kvůli náhlé změně hodnocení PEGI na 16+.

Nejnovější články