Proč se nechat lovit duchy, když je můžete lovit vy sami v neobvyklé adventuře Sylvio 2
zdroj: tisková zpráva

Proč se nechat lovit duchy, když je můžete lovit vy sami v neobvyklé adventuře Sylvio 2

12. 10. 2017 17:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Napadlo vás při hraní hororovky Outlast, jak by bylo skvělé si všechny ty hrůzy natočit na kameru a později se jimi kochat z pohodlí gauče? To asi ne. Šlo vám jen o to odhalit tajemství neprostupné tmy před vámi pomocí nočního vidění kamery. Sylvio 2 na to jde přesně naopak. Tady se nebojíte duchů, ale jejich příběhů.

Tajuplné události prvního dílu Sylvio zřejmě nebyly dostatečně děsivé, aby odradily specialistku na paranormální jevy Juliette Waters od dalšího dobrodružství. Ve skutečnosti asi neměla moc na výběr, když se probudila uprostřed opuštěného bytového komplexu ze sedmdesátých let, který zasypal sesuv půdy.

Záhy zjišťuje, že jí hledá její přítel Jonathan a jí nenapadne nic lepšího, než ho jít hledat taky, protože dva pátrající lidé se určitě nemohou minout… Kroky jí zavedou na dobře známé místo z prvního dílu – zábavní park Saginaw. Ten je nadále opuštěný a v chátrajícím stavu, ale tentokrát je dokonce i kompletně zatopený.

zdroj: Archiv

Naštěstí potkáte přátelského majitele obchodu s loděmi a rovnou si od něj jednu pořídíte. S tou budete brázdit vody otevřeného světa a plout od jednoho z dvaceti ostrovů ke druhému. Na nich využijete své speciální přístroje k vyhledání duchů a nahrání jejich rozhovorů.

Ne vždy však mluví běžnou řečí, takže vás čeká zrychlování či zpomalování záznamů a hledání skutečných vodítek k pokročení dál v tajuplném příběhu. Přestože se duchů nemusíte vyloženě bát, vždy je dobré mít alespoň minimální respekt. Pokud si duchy pustíte až moc blízko k tělu, čeká vás mrazivé setkání.

Odhalení tajemství zatopené oblasti by vám mělo zabrat pouhých šest hodin, což je o polovinu méně, než v případě jedničky. Proto mě docela překvapuje cena hry, která je v podstatě totožná s rok starým předchůdcem. Pokud o hře slyšíte poprvé, můžete se pustit do remasterované verze Sylvio na Steamu za 13 eur, zatímco Sylvio 2 vás momentálně vyjde také na 13 eur díky slevě (později stoupne na 15). Ale v takovém případě se nejvíce vyplatí pořídit bundle obou her za 18 eur. 

Nejnovější články