Nové DLC The Reaper’s Due zvýrazní v Crusader Kings II dopad nemocí a epidemií
zdroj: tisková zpráva

Nové DLC The Reaper’s Due zvýrazní v Crusader Kings II dopad nemocí a epidemií

21. 7. 2016 18:01 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Další z nekonečné série (většinou vynikajících) DLC/datadisků pro středověkou strategii Crusader Kings II přinese do hry více smrti a zármutku v podobě celé řady epidemií včetně moru. Tvůrci tak i ve hře reflektují díky DLC The Reaper’s Due dobový význam nemocí a nákaz na historický vývoj. Společně s nemocemi ale tvůrci hráčům v DLC nabídnou i prostředky, jak s nimi bojovat, nebo se jim zcela vyhnout.

Nemoci a epidemie se budou v The Reaper’s Due více šířit provincii od provincie po obchodních cestách a ničit dostupnou pracovní sílu i nakumulované bohatství. Bojovat s tím můžete budováním nemocnic nebo akvizicí lékařů, kteří se postarají o dvořany. Kdo se ale bude chtít nákaze vyhnout úplně, může svého panovníka uklidit do ústraní, kde neuslyší pláč svého lidu, jak po tisícovkách vymírá třeba na mor.

Součástí DLC The Reaper’s Due bude i nový sled událostí, jejichž absolvování by mělo poskytnout odpověď, kdo nebo co za šíření nemocí může. A nově by vám také měly z dobře spravovaných provincií plynout větší dávky.

zdroj: Archiv

Termín vydání The Reaper’s Due zatím tvůrci neoznámili. Čas do vydání si prý ale můžete zkrátit hraním gamebooku Crusader Kings: Chronicles, který je dostupný pro iOS a Android platformy za 140 Kč.

Nejnovější články