Nová verze fotbalové klasiky Kick Off vyjde v červnu - jen pro PlayStation 4
zdroj: tisková zpráva

Nová verze fotbalové klasiky Kick Off vyjde v červnu - jen pro PlayStation 4

23. 5. 2016 17:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Před čtvrt rokem oznámený fotbal Dino Dini’s Kick Off Revival vyjde pro PlayStation 4 už 17. června. Jde o moderní pokračování fotbalové série Kick Off od Dina Diniho, která byla mezi majiteli Amigy a Atari ST populární na přelomu 80. a 90. let minulého století. Jak si můžete prohlédnout na prvním videu ze hry, akční hratelnost i pohled tvůrci zachovali, kvalita grafiky a dalších herních prvků by ale měla odpovídat dnešní době.

FIFA a PES se určitě nemusí bát o svou pozici, protože Dino Dini’s Kick Off Revival míří na jinou cílovou skupinu, které nabízí zcela odlišnou hratelnost. Nejde o simulaci fotbalu, ale o jeho adaptaci s upravenými pravidly. Oproti zmíněným sériím možná vypadá Kick Off jednoduše a herní základy zvládne každý za pár minut, protože ovládacích prvků je minimum. Můžete však s jejich pomocí provádět celou řadu na první pohled netušených manévrů včetně rotace míče za letu. Kdo zná alespoň letmo Sensible Soccer, má dobrou představu o Kick Off - obě hry jsou si v mnohém podobné.

zdroj: Archiv

Fenoménu fotbalových her od Dina Diniho se věnuje tento Martinův obsáhlý článek, který vysvětlí, že před dnes populárními sériemi jako je FIFA kdysi stály zcela jiné tituly - tituly bez motion capture pohybů, realisticky vyhlížejících fotbalistů a ovládání, které využije polovinu klávesnice.

Jak to s oživením Diniho díla dopadlo, poznáte 17. června na PS4. V plánu byla i verze pro PS Vita, ale o té zatím tvůrce mlčí.

Nejnovější články