LEGO Worlds otevře hráčům svou náruč z kostek v únoru příštího roku
zdroj: tisková zpráva

LEGO Worlds otevře hráčům svou náruč z kostek v únoru příštího roku

29. 11. 2016 18:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jaká hra ukázala, že v kostkách leží základ tvůrčí činnosti ještě před Minectaftem? Správně, LEGO. Ostatně, když PC verze vstoupila do early accessu v půlce loňského roku, Vašek Pecháček ji viděl jako potenciální konkurenci právě Minecraftu (viz článek), ovšem s trochu jinými pravidly. Ve hře byla spousta nedostatků, ostatně, šlo o předběžný přístup. Naděje na lepší budoucnost zde však rozhodně byla. Navíc hra měla v mnohém blíž k dobrodružným LEGO hrám od TT Games, kteří se na vývoji také podílejí. Jak se tvůrci s nástrahami otevřeného vývoje poprali, uvidíme nedlouho po začátku roku 2017. Plná verze hry vyjde pro PC, PS4 a Xbox One 24. února.

Jak naznačuje video, čeká na vás otevřený svět, kde si můžete dělat skoro cokoliv, i když základem je stavění si z obřích LEGO kostiček. Samozřejmě i v multiplayeru, kdy spolupracujete s ostatními hráči.

“V LEGO Worlds se hráči vydávají na napínavou cestu rozlehlým otevřeným světem z kostiček lega,” říká Jonathan Smith, vedoucí vývoje ve studiu TT Games. “Díky naprosté svobodě, kterou hra poskytuje, můžete vytvořit cokoliv, co vás napadne. Svoboda je zde bez hranic a to ať už jde o úpravy vaší postavy, zkoumání světa ve vozidlech, budování obydlí a dalších struktur či objevování předmětů, bytostí apod.”

zdroj: Archiv

Je důležité, že součástí hratelnosti není jen ryzí sandbox, ale i úkoly, které můžete v rámci světa plnit. V tom se hra blíží MMO, protože tu jdete pro krále najít legendární meč, jinde zase chráníte sedláka před hordou zombií. S jinými hráči můžete navštěvovat své světy, společně budovat, plnit úkoly nebo i si konkurovat.

Další informace o LEGO Worlds a všech změnách, které hra doposud během early access fáze prodělala, najdete na Steamu.

Nejnovější články