FPS modul Star Marine pro Star Citizen je připravený ke spuštění
zdroj: tisková zpráva

FPS modul Star Marine pro Star Citizen je připravený ke spuštění

20. 12. 2016 12:31 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Cloud Imperium Games nepřipravují vesmírnou onlineovku Star Citizen jen jako simulaci poletování s vesmírnými loděmi, ale jako plnohodnotný vesmír, v němž bude zakomponován i pěchotní boj, aktuálně představovaný modulem Star Marine. Jeho přidání do aktuálního hratelného buildu je nyní už jen otázkou času a spekuluje se, že by k němu mělo dojít v rámci patche 2.6. Společně s tím se modul připomíná novým trailerem.

Upoutávka ukazuje mapu Echo Eleven, v níž se mohou utkat dva týmy po dvanácti hráčích. Momentálně ukázky z přestřelek vypadají celkem ucházejícím dojmem, přičemž je třeba mít na paměti, že rozhodně nejde o dokončenou část.

Chris Roberts se nechal slyšet, že do hry přibude mnoho dalších detailů, jako je kyslík. Když třeba prostřelíte sklo na můstku, z místnosti začne unikat vzduch. Kromě toho, že bez obleku s kyslíkem se udusíte, může dojít k tomu, že vás unikající kyslík vycucne z místnosti.

Drobných detailů, které byste možná nečekali, si můžete všimnout už teď. Kupříkladu tváře vašich protivníků, i třeba NPC budou odlišné i v rámci přestřelek ve Star Marine. Vy si můžete vybrat, jaký obličej vaše postava bude mít a navíc, výraz tváře se během přestřelek bude měnit. Jinak se postava tváří když střílí a jinak, když je do ní stříleno.

Svou roli v přestřelkách sehraje i zbroj. Při přenosech ze Star Marine si hráči stěžovali, že postavy příliš mnoho vydrží. To je dle Robertse dané tím, že na sobě mají střední zbroj, která odcloní solidní množství poškození. Pokud si obléknete těžkou zbroj, vydržíte ještě víc, ale budete povážlivě pomalejší a naopak s lehkou se rychleji hýbete, ale nečekejte, že ustojíte příliš mnoho ran.

Až Star Marine vyjde, snad tedy v 2.6 updatu, obsáhne zatím dvě mapy a dva módy. Elimination je deathmatch, kde vyhraje ten s co nejvíce zářezy na pažbě a Land Stand vede týmy k boji o kontrolu nad čtveřicí počítačových terminálů. Uvidíme, jak moc bude Star Marine funkční jako samostatná střílečka, snad brzy, protože 2.6 patch je za rohem.

Nejnovější články