Dissidia Final Fantasy NT proti sobě postaví trojice hrdinů ze všech dílů Final Fantasy
zdroj: tisková zpráva

Dissidia Final Fantasy NT proti sobě postaví trojice hrdinů ze všech dílů Final Fantasy

31. 1. 2018 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco spousta hráčů v napětí očekává příchod vymazlené PC verze RPG Final Fantasy XV (případně její obsahový ekvivalent pro současné konzole, viz článek), včera vyšla bojovka Dissidia Final Fantasy NT ze stejného univerza. Kvalitních bojovek není nikdy dost a Dissidia vypadá obzvlášť zajímavě. Nevystačíte si totiž jen se zběsilým mačkáním tlačítek. Musíte taktizovat jak se svou odvahou, tak i se svým týmem.

Žádná pořádná bojovka se neobejde bez rozsáhlého zástupu unikátních hrdinů. Dissidia v tomto ohledu snad nemůže zklamat, když vám nabídne 28 ikonických postav ze všech dosavadních dílů série Final Fantasy. Od jedničky po desítku jsou jednotlivé díly zastoupeny vybranou dvojicí (až na šestku, kde je hned trojice) a počínaje jedenáctkou se slávy dočkají jen jednotlivci.

Mezi hratelnými postavami nechybí Kefka Palazzo z Final Fantasy VI, samozřejmě Cloud Strife z Final Fantasy VII, Squall Leonhart z osmičky a nezapomnělo se ani na prince Nocta z posledního dílu. Na seznam všech zúčastněných mrkněte sem, kde najdete spoustu informací o každém z nich, včetně jednotlivých útoků a jejich provedení.

zdroj: Archiv

Hrdinové jsou v Dissidii rozděleni do čtyř bojových kategorií, přičemž do každého souboje s protihráčem vstupujete s vámi vybranou trojicí. V samotném boji ovládáte v jednu chvíli jen jednu postavu, ale kdykoliv se můžete přepnout do některé ze zbylých. Ty jsou po dobu vaší nepřítomnosti ovládané AI.

Většinu času chcete používat takzvané Bravery útoky, tedy útoky zvyšující vaše odhodlání. Čím více dáte zranění, o to víc se vám naplní odhodlání. Tyto útoky ještě můžete blokovat. Kdykoliv můžete použít jeden z HP útoků. Takový útok vyčerpá veškeré vaše odhodlání a pošle ho přímo do protivníkových životů. Tento útok už nevyblokujete a dost možná už ani nerozdýcháte.

Na oficiálních stránkách je jednoduchou grafikou připravený návod pro začátečníky i pokročilé. Takže se nemusíte bát naskočit do Dissidia Final Fantasy NT i bez zkušeností z předchozích dílů z PSP. A v případě zájmu můžete naskočit rovnou teď, protože hra je již dostupná na PlayStation 4.

Nejnovější články