Depresivní strategie Frostpunk míří na konzole
zdroj: tisková zpráva

Depresivní strategie Frostpunk míří na konzole

14. 8. 2019 17:15 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Pokud jsou vaše dny prozářené sluncem a cítíte se v poslední době trochu moc optimisticky, zpozorněte. Zamrzlá strategie Frostpunk, v níž spravujete město sužované dobou ledovou, byla dosud exkluzivní pro počítače, jak se tak na strategie sluší a patří, nyní si ale trochu toho zmaru a deprese budete moct užít i na PlayStationu 4 a Xboxu One.

Frostpunk vás postaví do nelehké role starosty posledního přežívajícího města na Zemi, na kterou nekonečnou zimu uvrhl nenadálý výbuch sopky. Roste beznaděj i nepohodlí obyvatel, kteří tak jako tak spějí k vyhynutí, ale pokud se přes to přenesete, dostanete velmi chytrou budovatelskou strategii s prvky survivalu a nějakými těmi nečernobílými rozhodnutími.

zdroj: Archiv

Podle hlavního designéra z 11 bit studios, Jakuba Stokalského, se konzolové verze dočkají oproti počítačové předloze hned několika změn, které by měly usnadnit především ovládání. „Změnili jsme skoro všechny herní prvky, aby na gamepadu fungovaly intuitivně. Vytvořili jsme třeba úplně nové rychlé menu s nejčastějšími stavitelskými akcemi, kolečka s volbami, při stavění používáme pohled z ptačí perspektivy pro přesné umisťování budov, zvětšili jsme ikony a tak dále. Doufáme, že se staneme vzorem pro ostatní v žánru strategií na Xboxu a PlayStationu,“ říká Stokalski.

Poslední baštu přeživších s jídlem a ústředním topením budete moct na konzolích ve Frostpunku postavit 11. října.

Nejnovější články