Tvůrci Starhawku propouští a přechází na iOS
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Starhawku propouští a přechází na iOS

18. 10. 2012 11:06 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Lightbox Interactive je sympatické, ne až tak velké studio z Texasu, které přineslo multiplayerové střílečky Warhawk a Starkhawk.

Jenže zatímco Warhawk, i přes ne úplně hvězdné prodeje, měl svou silnou fanovskou základnu, Starhawk vyzněl tak trochu do ztracena. Můžeme se dohadovat, zda je důvodem fakt, že hra nebyla špatná, ale ani skvělá, nebo silná konkurence při vydání. Nic to ale nezmění na faktu, že studio nyní muselo přistoupit k propouštění.


To není nikdy veselá záležitost, zvláště, když se pořád tak nějak řeší krize a nezaměstnanost v USA pořád patří mezi strašáky. Šéf Lightboxu Dylan Jobe potvrdil, že muselo studio k těmto krokům sáhnout. „Propouštění je vždycky na houby, ale je to nešťastná součást reality v byznysu. Jediné co můžeme udělat, je chovat se k našim lidem s respektem během této šokující změny, jíž propuštění prostě je.“

Jobe dodal, že propouštění postihlo 24 členů týmu. Mezi nimi je mimo jiných i třeba komunitní manažer Pete MacKay. Jobe sám řekl, že nyní je cílem zformovat mnohem menší studio, které se zaměří na vývoj na iOS. Ten je logicky levnější a není tak riskantní jako projekty velkých her střední třídy.

Nejnovější články