Tvůrci Kingdoms of Amalur mají finanční problémy
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Kingdoms of Amalur mají finanční problémy

15. 5. 2012 10:29 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Ono to možná není tak překvapivé, protože se vývoj Kingdoms of Amalur táhnul. Nicméně, vývojáři z 38 Studios jsou celkem sympatická skupina, a tak jim asi málokdo přeje finanční nejistotu a nestabilitu, tím spíše, že samotná hra dopadla v naší recenzi dobře. Ale jak se zdá, mračna se stahují, byť se stát Rhode Island snaží o jejich podporu.

Ostatně i tak jsme se dozvěděli, že tu vůbec nějaké problémy jsou. Na Rhode Island se firma přesunula kvůli místní podpoře herního průmyslu, a jak se zdá, nebyla to planá slova. Guvernér Lincoln Chafee potvrdil, že nyní řeší tuto delikátní záležitost s 38 Studios. „Vždy se snažíme udržet společnosti v Rhode Islandu solventní, a proto jsme se s 38 Studios sešli. Spolupracujeme na řešení, víc teď nemohu říct“.

Pro Rhode Island to není charita, naopak. Místní podpora průmyslu, nejen toho herního, má vytvářet stovky a tisíce pracovních pozic, z nichž pak zase stát profituje. 38 Studios bylo tedy zapůjčeno 75 milionů dolarů s tím, že vytvoří pracovní příležitosti a investice se vrátí na daních. Samotné studio zatím mlčí a na E3 určitě nebude předvádět nic nového.

Nejnovější články