Studio Neversoft se sloučí s Infinity Ward, jeho jméno zanikne
zdroj: tisková zpráva

Studio Neversoft se sloučí s Infinity Ward, jeho jméno zanikne

5. 5. 2014 19:12 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Velmi zajímavou zprávu přinesl GiantBomb. Podle slov šéfa Activision Erica Hirshberga dojde ke sloučení studií Infinity Ward a Neversoft za účelem vzniku jednoho „superstudia.“ Fakticky ale zanikne jen jméno Neversoft, protože vzniklý subjekt se bude nadále jmenovat Infinity Ward.

Neversoft je studio, které vzniklo před dvaceti lety a stojí především za značkou Tony Hawk's Pro Skater. Kromě THPS her vytvořilo několik dílů Guitar Hero a ke spolupráci s Infinity Ward se dostalo k titulu Call of Duty: Ghosts, pro který Neversoft vytvářelo Extinction mód (a pochází z něj i obrázek u článku). „Právě díky této spolupráci jsme si uvědomili, že se obě studia dobře doplňují. Protože jde o excelentní studia, bylo logické sloučit je v jedno superstudio,“ vysvětluje Hirshberg.

Je celkem jasné, proč zůstane zachováno jméno Infinity Ward a ne Neversoft nebo proč nevznikne studio s novým jménem. Infinity Ward je zavedená a velmi cenná značka, zatímco Neversoft, jakkoliv má za sebou bohatou historii, prostě neprodá hru jen svým jménem. „I když bude zvláštní nevidět logo Neversoft na dalších hrách, důležitou věcí je, že talentovaný tým Neversoftu, jeho kreativita, profesionalita a oddání se tvůrčí dokonalosti zůstávají zachovány jakou součást této nové kapitoly,“ pokračuje Hirshberg.

Je to vlastně pravda, protože, jak se zdá, struktura Neversoftu by neměl být nějak drasticky zasažena, což je potěšitelné vzhledem k tomu, že jejich původní značky skomírají. Možná, že práce na Extinction zachránila spoustě lidí práci. Určitě ale ne všem, protože se sloučením studií končí dosavadní šéfové Neversoftu Joel Jewett a Scott Pease. Oba se prý rozhodli po dvou dekádách ve firmě ukončit své působení v herním průmyslu. V čele nově vzniklého, ale vlastně staronového Infinity Ward se ocitne Dave Stohl, který je v Activision devatenáct let a patří mezi herní matadory. Současný šéf Infinity Ward Steve Ackrich ale u týmu zůstává na vedoucí pozici.

Prozatím, pokud se neobjeví další informace, to vypadá jako bezbolestné sloučení, u kterého nebudou lidé přicházet o práci a tedy i celkem dobrou zprávu pro vývojáře z Neversoftu. Dá se předpokládat, vlastně se na to dá vsadit pořádná částka, že se Infinity Ward pustí do práce na dalším titulu Call of Duty v rámci tříletého střídání studií společně se Sledgehammer a Treyarch.

Nejnovější články