Pozor na peníze, výprodejový Humble Bundle spoušti vlastní obchod
zdroj: tisková zpráva

Pozor na peníze, výprodejový Humble Bundle spoušti vlastní obchod

12. 11. 2013 11:31 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Nejenom videoherní maniaci, kterým jiskří oči, když se jejich sbírka her na Steamu nebo GoG.com se rozroste o další kousek, se naučili používat pravidelné „výprodejové“ akce na Humble Bundle. Možnost získat za vlastnoručně stanovenou cenu (minimum je 1 dolar) jednu až třeba osm či deset her a spoustu drobností k tomu (soundtracky a spol.) je lákavá pro všechny, což dokládá nejenom obrovský úspěch Humble Bundle projektu, ale též desítky kopií, co se následně vyrojily.

Humble Bundle lze považovat za jeden z nejprogresivnějších a nejúspěšnějších nových způsobů prodeje her. Vždyť za tři roky fungování služba vydělala přes 50 milionů dolarů (her se samozřejmě prodalo za mnohem více peněz), z čehož přes 20 milionů šlo na různé charitativní projekty. Jenže každý velký úspěch časem zevšední nebo musí čelit konkurenci plagiátorů, stejně jako Humble Bundle. Pak je třeba vymyslet, co bude s projektem dál. Kam ho posunout, aby dlouhodobě prosperoval. A v případě Humble Bundle padlo logické rozhodnutí spustit vlastní obchod, který už nyní běží, a můžete v něm nakupovat.

Humble Bundle obchod není ničím výjimečný až na několik prvků, které činí výjimečným samotný Humble Bundle projekt. Deset procent z každého uskutečněného prodeje jde na charitu a minimálně zpočátku se bude obchod zaměřovat na nabídku zlevněných titulů. Jejich složení se bude každý den měnit, aby měli hráči důvod každý den sledovat, jestli si nutně nemusí nějakou zlevněnou pecku koupit. Ve většině případů jde samozřejmě o Steam verze her, sluší se dodat.

Spuštěním obchodu, jehož potenciál je s ohledem na popularitu Humble Bundle značný, se samozřejmě nic nemění na primárním zaměření celé služby. Nadále se tedy budou na Humble Bundle objevovat dlouhodobější výprodeje (momentálně Warner Bros. výprodej s Batman a F.E.A.R. hrami) a týdenní výprodeje (spousta adventur od Daedalic Ent. včetně Deoponie).

Humble Bundle jako službu navíc využívá celá řada vývojářů, kteří přes ni distribuují alfa a beta verze svých her backerům z Kickstarteru. Pro některé z nás se tedy účet na Humble Bundle pomaloučku stává stejně důležitým shromaždištěm digitálních verzí her jako účet na Steamu nebo GoG.com. Teď by to chtělo službu, která účty na všech těchto službách sjednotí na jeden globální. Abychom měli přehled, co všechno je potřeba si zahrát, až se k tomu konečně v důchodu dostaneme. Však na co jiného než na důchod to všechno shromažďujeme?

Nejnovější články