Portal 2 a Zaklínač 2 se na PC daří, prodeje krouží kolem milionu
zdroj: tisková zpráva

Portal 2 a Zaklínač 2 se na PC daří, prodeje krouží kolem milionu

30. 8. 2011 19:04 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Portal 2 a Zaklínač 2 dokazují, že při ideální kombinaci všech ingrediencí včetně výborné hry, dobrého marketingu a budování značky správným směrem, se může i na PC prodat hry pěkné množství kusů aniž by to byl World of Warcraft.

Warsaw Business Journal cituje polský web Parkiet, podle něhož hospodaření CD Projektu skončilo za první pololetí roku 2011 v zisku 20.4 milionů zlotých. Výrazně se na úspěchu firmy podílelo v polovině května vydané RPG Zaklínač 2, kterého se prodalo 940 tisíc, z toho 200 tisíc skrze digitální distribuci. Jak dále připomíná Gamasutra, v prvním týdnu po zahájení prodeje (17. května) se prodalo 400 tisíc kusů hry. Prodeje se pak zpomalily, ale pokračují, což je u hry jako Zaklínač 2 obzvláště potěšující. Hra je na nejlepší cestě prodat přes milion kusů, což se povedlo i prvnímu dílu. A jak na tom je PC verze Portal 2? Zdá se, že ještě lépe než druhý Zaklínač.

Spoluzakladatel Valve Gabe Newell prozradil v rozhovoru pro Gamasutru, že se v případě Portal 2 se prodalo více PC verzí než verzí konzolových. Když budeme vycházet z toho, že už v červnu tohoto roku prodeje hry dosáhly hranice 3 milionů kusů, tak z toho jasně vychází, že se PC verze Portal 2 muselo prodat přes milion kusů.

Jak ovšem Newell vysvětluje, tento úspěch hry na PC tvůrci nepředvídali – nikdy jej nemohou předvídat: „Portal 2 se vedlo lépe na PC, než na konzolích; Left 4 Dead se vedlo lépe na konzolích, než na PC.“

Newell se tím snaží ukázat, že se Valve nesoustředí už při vývoji na jednu platformu, aby hru upravili více pro ni a prodala tak více kusů. Jak říká znovu Newell: „Obvykle máme spoustu dalších problémů s vyšší prioritou, které chceme vyřešit. Takže jsme rádi, že lidé chtějí hrát naše hry na čemkoli chtějí.“

Nejnovější články