Optimistické predikce se naplňují, Sony hlásí 5 milionů prodaných PS4
zdroj: tisková zpráva

Optimistické predikce se naplňují, Sony hlásí 5 milionů prodaných PS4

18. 2. 2014 10:47 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Kdo před vydáním nových konzolí predikoval, že nebudou mít úspěch a v současné konkurenci tabletů nedokáží dobýt hráčské obýváky, už pravděpodobně tiše šoupe nohama v koutě a na večírcích herních věštců a analytiků musí sedět vedle Michaela Pachtera.

Už před novým rokem bylo jasné, že PlayStation 4 a Xbox One určitě neskončí na hradbách obýváků zatímco na ně iPady a Androidy budou lít žhavá data a střílet levné aplikace. Že se dynamika jejich prodeje nezastavuje dokazují i nejnovější data od Sony, která uvádí, že prodala 5,3 milionů kusů PlayStation 4 - k 8. únoru a samozřejmě celosvětově, jen bez Japonska, kde konzole vyjde 22. února.

Původně chtěla Sony prodat 5 milionů kusů do konce března, ale nyní se asi mohou zástupci firmy spokojeně poplácat po zádech, protože tuto metu překonali už nyní - dva týdny před vydáním konzole v Japonsku, kde se dají čekat opět solidní prodeje. Sedne to i do předpokladů jiných lidí v byznysu, kteří rámcově očekávali, že obě konzole dosáhnout dohromady desetimilionové mety právě koncem března. Patří mezi ně i Peter Moore z Electronic Arts.

Do rovnice samozřejmě chybí ještě druhý hráč, Xbox One. Tady nemůžeme nějak snadno přičítat, protože Microsoft se naposledy o prodejích vyjádřil ke konci roku 2013, kdy dosáhly hranice 3 milionů prodaných kusů. Dá se čekat, že je prodejně za PS4, ale ne o nějaký výrazný rozdíl a koncem března onu „desítku“ asi oba rivalové dají.

Nejnovější články