Lord of the Rings Online brzy zdarma i v Evropě
zdroj: tisková zpráva

Lord of the Rings Online brzy zdarma i v Evropě

20. 10. 2010 15:13 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Nedávno psali o pozitivním kopanci, který onlineovce Lord of the Rings Online uštědřil přechod na „free-to-play“ model se základní hrou zdarma a platbami za dodatečný obsah prostřednictvím mikrotransakcí. Zapomněli jsme však více zdůraznit, že se tato informace týkala pouze severoamerické verze hry. Navzdory mnohým slibům a termínům totiž evropská verze LotRO na F2P model ještě nepřešla a až donedávna neměli hráči k dispozici žádnou indicii, kdy by k tomu mělo dojít a jestli vůbec k tomu dojde.

The Lord of the Rings Online: Mines of Moria zdroj: tisková zpráva

Bariéru mlčení prolomil až včera generální manažer Codemasters Online David Solari, když na Codies fóru zveřejnil otevřený dopis LotRO komunitě, týkající se právě situace ohledně F2P verze hry. Dopis si ve slovenštině můžete v kompletním znění přečíst na webu kinshipu Anarúth Order (díky za tip), my si shrneme ty nejdůležitější informace.

Ticho ze strany Codemasters ohledně přechodu na F2P verzi hry bylo dáno smluvními závazky a ne technickými problémy. Codies museli uzavřít novou smlouvu a jednání okolo trvala mnohem déle, než se předpokládalo. Nyní už je údajně vše okolo smlouvy dojednané a vyřešené, což znamená to hlavní: F2P verze LotRO v Evropě bude.

Konkrétní termín spuštění však zatím Codemasters hráčům poskytnout nemůže, je třeba dokončit blíže nespecifikované přípravné práce a nejbližším termínem, kdy by datum spuštění F2P LotRO mohlo být oznámeno, je konec toho (do 22. 10.), případně začátek dalšího týdne (25. – 26. 10.). To už nezní tak beznadějně, jako hrobové ticho a spekulace, které se na to konto rojily ze všech možných koutů posledních několik týdnů.

Na závěr připojil David Solari všem členům komunity omluvu: „Chápu, že pro vás musel být nedostatek informací dost frustrující a jediné, co v této situaci můžu udělat, je se vám ze srdce omluvit. Pro všechny zainteresované to bylo těžké období, za kterým bychom rádi udělali tlustou čáru jednou provždy a soustředili se už jen na to, abyste mohli free-to-play verzi hrát co nejdříve.“

Tady to máte bílé na černém, o dalším vývoji událostí vás budeme informovat, za upozornění na tuto (pro hráče LotRO důležitou) informaci ještě jednou díky kinshipu Anarúth Order.

Nejnovější články