Fenomén Fall Guys je nejúspěšnější PC launch od Overwatche
zdroj: Devolver Digital

Fenomén Fall Guys je nejúspěšnější PC launch od Overwatche

24. 9. 2020 10:47 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Analytická společnost SuperData přišla s dalším zajímavým výcucem z pozadí prodeje her. Informace se týkají měsíce srpna, kdy se na první pozici žebříčku nejvýdělečnějších titulů na PC zařadila bláznivá novinka Fall Guys: Ultimate Knockout.

Ve skutečnosti jde o nejvýdělečnější launch PC hry od Overwatche (čtyři roky zpátky). Navzdory faktu, že hra vyšla rovnou v předplatném PlayStation Plus, se našlo 8,2 milionu hráčů, kteří si ji koupili napřímo, a studio Mediatonic tak zaznamenalo příjmy ve výši 4,28 miliardy korun.

SuperData si dále posvítila na PC verzi Horizon Zero Dawn, která za první měsíc na trhu přitáhla 716 tisíc hráčů. Téměř se tak vyrovnala launchi posledního Zaklínače, dokonce překonala launch Assassin’s Creed Odyssey. Lehce zahanbila PC verzi Death Stranding, která se zmohla jen na 477 tisíc kusů. Každopádně si Sony tímto potvrdila, že o její exkluzivity je velký zájem i na jiných platformách.

V srpnu se dařilo i sportovním hrám, které celkově utržily téměř 7,5 miliardy korun (pro porovnání, celý trh s digitálními hrami v srpnu vykázal 250 miliard korun). Po novém Madden NFL 21 sáhlo v digitální distribuci 570 tisíc hráčů a téměř stejným číslem se může pochlubit i nový golf PGA Tour 2K21.

A na závěr ještě jeden velmi zajímavý údaj – Pokémon GO v srpnu zaznamenal rekordní příjmy, čtyři roky po svém vydání. A ne jenom o pár procent, ale o celou čtvrtinu oproti předchozímu rekordu, který padl rovněž v srpnu, ale roku 2016. Léto je pro tuto hru logicky nejlepším obdobím a z nějakého důvodu se jí daří ještě víc během pandemie.

Na další data z mobilních a konzolových trhů se podívejte zde.

Nejnovější články