EA ovládli zářijový žebříček prodejnosti v ČR
zdroj: tisková zpráva

EA ovládli zářijový žebříček prodejnosti v ČR

9. 10. 2007 10:10 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Mezi provařené značky od Electronic Arts se vklínil pouze World in Conflict, říká hitparáda sestavená z odbytu (X)zone a JRC.

I když se ta hlavní vlna novinek prožene herním trhem během října až listopadu, viditelnější předvoj přišel už v září. Nejvíce želízek v ohni měla tentokráte česká divize Electronic Arts a se skoro všemi se ji dokonce podařilo umístit v TOP 10, což je solidní, i když ne překvapivý úspěch. Vše to jsou totiž známé a prověřené značky, novým The Sims 2 datadiskem počínaje, přes Medal of Honor a každoročními sporty konče. Další novinkou startující ze čtvrtého místa byla magazíny vysoce hodnocená RTS World in Conflict. Z minulého měsíce se v žebříčku udržely jen trvalky World of Warcraft a jeho datadisk (CD Projekt), výrazně však byly posunuty zmiňovanými novinkami směrem dolů, a BioShock (Cenega).

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
o způsobu kompilace tohoto žebříčku zde

U budgetových titulů za nižší cenu (do 599 Kč) nám přibyly dvě novinky a to datadisky pro Medieval II a ArmA. Slušně se také umístila akční hra Far Cry, která nabrala dech s očekávaným příchodem Crysis. Z nových NXK od CD Projektu z konce srpna se probojoval do žebříčku Trainz Railroad Simulator 2006. Většina titulů se ale zřeme v hitparádě neohřeje, protože v říjnu očekáváme skoro dvě desítky novinek. CD Projekt chystá čtyři NXK (Rise of Nations: Rise of Legends, True Crime atd.), 3 Platinové edice (Heroes V, Company of Heroes, Gothic 2 GOLD). Cenega bude bojovat s Kolekcí Klasiky (GTA Vice City, Hidden and Dangerous 1+2, Sacred GOLD) a Best Games (GTA San Andreas, Vietcong 2 a IL-2 Komplet) + k tomu všemu ještě plno různých datadisků od všech distributorů.

S výhledem na říjnový žebříček je již teď téměř jisté, že první místo má zarezervováno RPG Zaklínač (CD Projekt). I když hra bude o pozici bojovat až od 26. října, kdy začne prodej, vysoký počet předobjednávek a mohutný marketing ji asi vrchol hitparády zajistí. Se slušným umístěním může také počítat Half-Life 2: The Orange Box (distribuce EA ČR) a české verze dříve v angličtině vydaných titulů od Codemasters – Overlord a Colin McRae: DIRT. V aktuálním žebříčku předobjednávek na Xzone dále bodují Crysis, WoW Wrath of the Lich King, Starcraft II, Brothers in Arms 3, Call of Duty 4, Assassins Creed, HoMM V: Tribes of the East a Fallout 3.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články