Prodejnost her v ČR za červenec
zdroj: tisková zpráva

Prodejnost her v ČR za červenec

14. 8. 2007 21:21 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Letní měsíce patří co do prodejů mezi nejslabší období, ale pravidelnou hitparádu Xzone + JRC přeci jen zkompilovali.

Do PC žebříčku novinek se v červenci vrátily všechny tři díly Guild Wars, i když důvodem byla hlavně speciální promo akce Online prázdniny, která v průběhu července vrcholila na Xzone. V TOP 10 nyní již nenajdete Stalkera ani Lord of the Rings Online, obě hry postupně vyklidily pole, jak se dalo očekávat podle poklesu v minulém měsíci. Ani novinka Tomb Raider: Anniversary, která v červnu startovala na třetím místě (rozuměj prvním, když vynecháme stálice WoW a WoW TBC :), se v červencovém Top 10 neudržela. Naopak v hitparádě se stále drží Gothic 3 a datadisk The Sims 2: Roční období, který bude vystřídán zřejmě až v září nástupcem The Sims 2: Šťastnou cestu. S výhledem na srpen 2007 se podle aktuálních informací očekává dobré umístění kvalitního RPG Two Worlds (v češtině a se zakomponovaným důležitým patchem) a své možná řekne i BioShock, pokud tedy u nás vyjde včas :)

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

V žebříčku budgetů, her za nižší cenu (do 499 Kč včetně) dominovaly dvě novinky v edici Kolekce Klasiky od Cenegy - Max Payne Anthology a Grand Theft Auto Trilogie. Cenega a Playman, kterému se po delší době povedlo dostat do tabulky s dvěma tituly, tak rozbily nadvládu CD Projetu a EA ČR v této kategorii. Červenec však spolu se srpnem patří k těm nejslabším měsícům roku co se celkových tržeb týče a ani letos tomu nebylo jinak. Vliv na to mělo jak nadprůměrně hezké počasí (když je hezky, tak prodeje her vždy klesají) a výprodeje starších her, tak hlavně minimum novinek, kdy si vydavatelé schovávají hlavní tituly na podzimní sezonu.

O žebříčku: Tato TOP 10 je pravidelně každý měsíc sestavována z prodejů největšího online obchodu www.xzone.cz a nejrozsáhlejší domácí sítě herních prodejen, JRC. Díky jejich významnému podílu na domácím trhu představuje dostatečně reprezentativní a také jediný vzorek prodejnosti PC titulů v ČR. Neboť tyto data u nás bohužel nejsou nijak monitorovány či nezávisle auditovány (narozdíl od zahraničí). Jedná se o skutečné prodeje ve výše uvedených obchodních sítích, žádné pouhé vyexpedování do regálů či vratky apod. Více o sestavování žebříčku zde.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články