2K Czech tlumí činnost pražského studia, nabízí vývojářům přesun do Brna či USA
zdroj: tisková zpráva

2K Czech tlumí činnost pražského studia, nabízí vývojářům přesun do Brna či USA

8. 1. 2014 11:36 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Tuzemské studio 2K Czech čekají menší škatulata. Podle informací z několika zdrojů obeznámených se situací by mělo dojít k postupnému utlumení činnosti pražského studia a přesunu většiny aktivit zpět do původního studia v Brně. Zhruba osm lidí z pražského studia dostalo výpověď, zbylí zaměstnanci dostali možnost přesunu do Brna popřípadě do studií 2K Games v USA. O některé z vývojářů zcela určitě projeví zájem v současnosti fungující vývojářské týmy s rozjetými projekty, atraktivní je i možnost relokace do USA, kterou už 2K Games zaměstnancům 2K Czech nabízela v průběhu minulého roku.

S kompletním přesunem vývoje 2K Czech do brněnského studia a opuštěním kanceláří v Praze na Flóře lze dle dostupných informací počítat v řádu několika měsíců. 2K Czech momentálně pracuje na projektu/projektech, které ještě nebyly oznámeny. Obecně se předpokládá, že studia v Praze a Brně pracovala na třetí Mafii (a pomáhala s vývojem jiných her 2K Games), ale hra oficiálně nebyla oznámena ani potvrzena. Jde tedy pouze o hypotézu.

K posledním větším pohybům v rámci studií 2K Czech došlo v roce 2011, kdy bylo z brněnského studia propuštěno 40 zaměstnanců – oficiálně tehdy šlo o „přeskupení zdrojů kvůli zefektivnění vývojového procesu, snížení nákladů a maximalizaci výkonu studia.“ Jaký důvod stojí za reorganizací tvůrců série Mafia tentokrát?

Nejnovější články