Vydavatelství 505 Games zavírá několik evropských poboček
zdroj: Foto: One More Level

Vydavatelství 505 Games zavírá několik evropských poboček

1. 3. 2024 15:00 | Bleskovky | autor: Patrik Hajda |

Ne, až moc dlouho trvající trend vyhazovů a uzavírání studií ještě není u konce. Další na řadě je vydavatelství 505 Games, či spíše jeho mateřská společnost Digital Bros, která tomuto vydavateli zavřela rovnou tři pobočky – v Německu, Španělsku a Francii, některé z nich po více než 15 letech existence.

Už loni Digital Bros oznámili přezkoumání svého podnikání loni v listopadu s plánem propustit zhruba 30 % pracovních sil, tedy asi 130 lidí. Aktuální propouštění, především z oddělení marketingu a PR, pak spadá pod avizované škrty.

V souvislosti s vydavatelstvím 505 Games jsme včera psali o prodeji značky Control zpátky studiu Remedy Entertainment za 17 milionů eur, které mají být jednou z hojivých náplastí na finanční problémy Digital Bros. Loňský Ghostrunner 2 se podle všeho neprodával příliš dobře, nezabodovala ani česká akce Crime Boss: Rockay City. Na letošní rok vydavatelství chystá závodní simulátor Assetto Corsa 2 od italského studia Kunos Simulazioni, s MercrurySteam zase spolupracuje na hře s kódovým označením Project Iron.

Nejnovější články