V novém Jet Set Radio mají prsty i původní autoři
zdroj: Foto: Sega

V novém Jet Set Radio mají prsty i původní autoři

12. 12. 2023 12:45 | Bleskovky | autor: Šárka Tmějová |

Sega v pátek během The Game Awards 2023 v rámci 90sekundového traileru neoznámila jednu, ale rovnou pět her. Půjde o oživení starších značek, mezi které vedle Jet Set Radio patří třeba Golden Axe nebo Crazy Taxi.

Vydavatelství nespecifikovalo, jestli se má jednat o remaky nebo o úplně nové díly dávných sérií. Minimálně u Jet Set Radio se ale do vývoje chystané hry zapojí i tvůrci původní verze z roku 2000 ze studií SmileBit a BlitWorks. V rozhovoru pro deník Washington Post to potvrdil šéf americké Segy Šúdži Ucumi.

Ten také prohlásil, že za oprášení starších značek z portfolia firmy může úspěch ježka Sonica v posledních letech. Koncept Jet Set Radio se zběsilou jízdou po Tokiu na kolečkových bruslích, kde se sprejuje a utíká policii, podle něj na přelomu tisíciletí předběhl svou dobu, ale dnešní publikum je prý otevřenější neotřelým nápadům.

„Nyní je ten správný čas, kdy lidé dokážou ocenit všechny možné koncepty,“ tvrdí Ucumi. I návrat starších her označil za určitou formu rebelství – přirovnal situaci k dobám Dreamcastu, který byl vedle prvního PlayStationu označovaný za tu „alternativnější“ z tehdejších konzolí.  

Nejnovější články